Χάος σε σχολεία όλης της Ελλάδας: Μπλόκαρε η Τράπεζα Θεμάτων, αποχώρησαν άπραγοι μαθητές – Τι λύση θα δοθεί
Αλαλούμ επικρατεί από το πρωί σε πολλά σχολεία της Ελλάδας καθώς, νωρίς το πρωί «έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων με αποτέλεσμα η διαδικασία των εξετάσεων να προχωρά με αργούς ρυθμούς.
Την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα θέλουν την διαδικασία των εξετάσεων να προχωρά αργά. Ωστόσο, πολλά είναι τα σχολεία σε όλη τη χώρα, στα οποία η διαδικασία δεν ξεκίνησε ποτέ με τους μαθητές μετά από πολύωρη αναμονή να φεύγουν άπραγοι με την υπόσχεση για επανάληψη της εξέτασης σε… 15 μέρες.
Όπως ανέφερε μαθητής Β’ Λυκείου στα Βριλήσσια που έδινε «ήμασταν το προαύλιο του σχολείο για 2,5 ώρες μέχρι που μας ανακοινώθηκε πως τελικά λόγω προβλήματος με την Τράπεζα Θεμάτων οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 15 μέρες».
Σε επικοινωνία με την διευθύντρια του Λυκείου μας τονίστηκε πως ήταν δική της απόφαση η αποχώρηση των μαθητών οι οποίοι θα εξεταστούν το μαθημα της ιστορίας σε νέα μεταγενέστερη ημερομηνία.
Οπως εγινε γνωστό δόθηκε προτεραιότητα να ολοκληρωθούν οι εξτάσεις της Γ’ Λυκείου που σε λίγες ημερες δίνουν πανελλήνιες.
Από το πρωί υπάρχουν δεκάδες σχολεία στην επικράτεια τα οποία δεν κατάφεραν να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η έναρξη της εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, στα συγκεκριμένα σχολεία θα δοθεί νέο πρόγραμμα εξετάσεων και νέες ημερομηνίες.
Την ίδια στιγμή σε 3 μέρες ξεκινούν οι πανελλήνιες 2023 με το άγχος μαθητών, γονέων και καθηγητών να είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά και γρήγορα χωρίς ανάλογα προβλήματα.
Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα.
Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί.
Είναι, δε, τόση η επιμονή του υπουργείου στο συγκεκριμένο μέτρο, που προτιμάει να βασανίζει για ώρες καθηγητές και μαθητές, παρά να δώσει μία απλή οδηγία οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί.
Αν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το απλό ζήτημα ενδοσχολικές εξετάσεις, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγες μέρες.
Ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια, που έχουν οδηγήσει σε σημαντική εντατικοποίηση την μαθησιακή διαδικασία και σε αύξηση του άγχους των μαθητών.
Πηγή:dikaiologitika.gr