Είχε γίνει ευρέως γνωστός τη δεκαετία του 1990, με τα τραγούδια του «Νόμιζα» και «Μπαλάντα»

 

Πέθανε, σε ηλικία 60 ετών, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς. Είχε γίνει ευρέως γνωστός τη δεκαετία του 1990, με τα τραγούδια του «Νόμιζα» και «Μπαλάντα».
Την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Τσουκαλά έκανε γνωστή η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Ριφιφί», με ανάρτησή της στα socia media.

Ανδρέας Τσουκαλάς: Οι σταθμοί της ζωής και της καριέρας του
Ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική το 1992, ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς», το οποίο υπογράφει ως δημιουργός (στίχοι-μουσική) και ερμηνευτής, καθώς και ως υπεύθυνος καλλιτεχνικός επιμελητής της παραγωγής.

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ειδικά τα κομμάτια του «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά», κλπ.

 

Μάλιστα, το τραγούδι «Νόμιζα» συμπεριλήφθηκε σε πολλές συλλογές και άλλων δισκογραφικών εταιρειών, με σημαντικότερη τον «Χρυσό Τριπλό» της Sony Music.

Έκανε περιοδικές και επιλεγμένες εμφανίσεις στην Αθήνα και σε όλη την περιφέρεια. Από αυτές ξεχώρισαν οι εμφανίσεις στο «Μεσόγειος» στη Θεσσαλονίκη με το Μιχάλη Ρακιντζή και την Τερέζα, εμφανίσεις με τον Κώστα Τουρνά, και οι συναυλίες του μουσικού περιοδικού Popcorn σε όλη την Ελλάδα με πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του CD με τον γενικό τίτλο «Μια καινούργια μέρα», που έγινε επίσης μεγάλη επιτυχία, και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και ένα συλλεκτικό cd single.

Εμπλούτισε τις γνώσεις του στη μουσική και τελικώς έκανε στροφή προς το τρίπτυχο «παραγωγή – μάρκετινγκ – πωλήσεις». Έστρεψε την προσοχή του σε (κυρίως) νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, αναλαμβάνοντας την απόλυτη ευθύνη της εκάστοτε παραγωγής.

Το 1999 υπέγραψε το CD «Φυσάει αέρας», με ερμηνευτή τον νεοεμφανιζόμενο Χρήστο Μυλωνά. Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον «Όμιλο Μουσικοεκδοτική» (Μουσικό περιοδικό «Δίφωνο», «Popcorn», «Pop & Rock», «Metal Hammer», μουσικά βραβεία κ.λ.π.), αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του υπευθύνου παραγωγής ελληνικού ρεπερτορίου.

Επίσης, συμμετείχε ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος στις συναυλίες του μουσικού περιοδικού Popcorn σε συνεργασία με το Θοδωρή Ρακιτζή (οργάνωση) και τον Πέτρο Καντιάνη (υπεύθυνο επικοινωνίας). Στις συναυλίες αυτές, εκτός του Μιχάλη Ρακιντζή πλαισιωμένου από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, συμμετείχε και ο ίδιος και ερμηνευτικά, έγιναν δε 36 περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Πηγή:lifo.gr