Με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθησαν το τριήμερο 22-24 Μαρτίου τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Κεντροδυτικής Μακεδονίας και το 1ο OPEN σκακιστικό τουρνουά Κατερίνης, με διοργανωτή και οικοδεσπότη τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης σε συνεργασία με την ΕΣΣΚΕΔΥΜ.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον εξαιρετικό χώρο του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου Mediterranean Village Hotel and Spa στην Παραλία Κατερίνης και είχαν μεγάλη συμμετοχή 120 σκακιστριών και σκακιστών.
Οι σκακιστές όλων των κατηγοριών αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο σθένος και αγωνιστικότητα και προσπάθησαν για το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Με την παρουσία τους τίμησαν το τουρνουά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Τομεάρχης Επιστημονικών Φορέων, Αθανάσιος Λιακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κατερίνης, Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και μεγάλος υποστηρικτής του τουρνουά μας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο πρώην βουλευτής Πιερίας και πρώην Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.
Την Κυριακή το απόγευμα αφού έληξε και ο 5ος και τελευταίος γύρος, ακολούθησε η τελετή λήξης.

Αρχικά, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σ.Ο Κατερίνης, Στέφανο Βαρδάκα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης, πολύχρονης και ανιδιοτελούς προσφοράς του στον Σύλλογο.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων στους αθλητές και έπεσε η αυλαία του τουρνουά.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές, τους διαιτητές και όλους όσοι συντέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Τη διοργάνωση του τουρνουά στήριξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και οι επιχειρήσεις της Πιερίας:

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, Olympia Electronics, Φυτώρια Αφοί Μανώση-Ι. Τσακιρίδη Ο.Ε, Stathis Ceramica, Εμπορία Μετάλλων «ΣΑΜΨΩΝ», Πόδας Ζαχαροπλαστείο, Freud bareatory, Τυπογραφείο Άρη Τσιουπλή, Order Manager Software, Ταξιδιωτικό Γραφείο Μαυροειδή,

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Δόμησης tsialos, φροντιστήρια Βάση, Συστήματα ακοής akoustika.gr, city roasters, λογιστικά-φοροτεχνικά-μισθοδοσία tirisis, solaren green energy shop Παύλος Κραγιόπουλος, hotel-restaurant Λήδρα, Κατερίνα Κότσαλη Μπόζογλου Ασφαλιστικός Πράκτορας και τα Megas Donuts.

Όλοι οι σκακιστές έκλεισαν ραντεβού σε επόμενο τουρνουά, ενώ από πλευράς της διοίκησης του Σ.Ο. Κατερίνης σχετικά με το OPEN τουρνουά, στόχος είναι να αναπτυχθεί η διοργάνωση και να καθιερωθεί σαν μόνιμος θεσμός στην πόλη μας