Με ομιλητές τρεις υποψήφιους Ευρωβουλευτές, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (10/05) θεματική εκδήλωση για το δημογραφικό, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Ο Χρήστος Στεφόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και η Μαρία Μπουτζέτη αναφέρθηκαν εκτενώς στο ζήτημα και παρέθεσαν με σαφήνεια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο απασχολεί όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Κράτη.
«Αποδείξαμε ότι είμαστε το Κίνημα που διαθέτει πλούτο στελεχών και ιδεών» τόνισε στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Χρήστος Στεφόπουλος, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει οι πολίτες με σοβαρότητα να δώσουν την απάντησή τους. «Το ΠΑΣΟΚ έχει τις λύσεις για το δημογραφικό που έχει να κάνει τόσο με την κοινωνική κατοικία όσο και με τα θέματα παιδείας, στέγασης και ισότητας των δύο φύλλων. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα και να έχουμε ένα στέρεο ευρωπαϊκό οικοδόμημα έτσι ώστε με τους υπόλοιπους ευρωπαίους σοσιαλιστές να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη για την Ευρώπη», είπε ο κ. Στεφόπουλος, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευθούν στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ.
«Το θέμα του δημογραφικού αποτελεί υπαρξιακό πρόβλημα του Ελληνισμού, άρα πρέπει να βρεθούν κοινοί τόποι και να υπάρξει ένας ανασχεδιασμός της εκπαιδευτικής, της οικονομικής και της φορολογικής πολιτικής, ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες που θέλουν να αποκτήσουν δεύτερο ή και τρίτο παιδί» είπε από την πλευρά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μανιάτης.
Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ανήκει στις τέσσερις πιο γερασμένες χώρες του πλανήτη «και ξέρουμε καλά ποιο θα είναι το μέλλον της πατρίδας μας, αν δεν λάβουμε μέτρα.»
Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα τόνισε ότι το δημογραφικό θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτιστη προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης των νέων ζευγαριών. «Θα πρέπει κάθε οικογένεια που φέρνει ένα παιδί στον κόσμο να βρίσκει θέση σε δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί της.»
Ο κ. Μανιάτης έκανε αναφορά σε πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία, οι οικογένειες με δυο παιδιά στην Ελλάδα, είναι οι κατά 32% πιο επιβαρυμένες φορολογικά οικογένειες σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πρόκειται για φλέγον ζήτημα που σχετίζεται με το μέλλον της χώρας» ανέφερε από την πλευρά της η υποψήφια Ευρωβουλευτής Μαρία Μπουτζέτη. «Στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβανόμαστε ότι το δημογραφικό συνδέεται με την ανάπτυξη και την ευημερία, συνολικά της κοινωνίας» είπε η κ. Μπουτζέτη, συμπληρώνοντας πως «για τον λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ προτείνει μέτρα που αφορούν τη στέγαση, την κοινωνική κατοικία, για τις γυναίκες εργαζόμενες» με στόχο τη δημιουργία γόνιμων και φιλικών συνθηκών για τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. «Δυστυχώς ότι βλέπουμε μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, είναι αποσπασματικού χαρακτήρα», κατέληξε η κ. Μαρία Μπουτζέτη.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. κ. Δημήτρης Λιόλιος και ολοκληρώθηκε με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να θέτουν ερωτήματά στους ομιλητές ή και να τοποθετούνται. Η πρώην βουλευτής Πιερίας και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Μαρία Μίχου, στάθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν στα νέα ζευγάρια, ενώ σε μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση, εκτίμησε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η τελευταία ευκαιρία «αν θέλουμε να σώσουμε οικονομικά τη χώρα».