Το Διακύβευμα των Ευρωεκλογών – Η ζωή στην Ευρώπη το 2024-2029, ήταν θέμα πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, την Κυριακή το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Ομιλητές ήταν σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εκδήλωση η οποία εντάσσεται στην εκστρατεία του κόμματος ενόψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η πρ. βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη, η πρώην υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή πολιτική, καθηγητής Νικόλαος Φαραντούρης, ανέπτυξαν πτυχές του προγράμματος και σχηματοποίησαν το διπλό μήνυμα της κάλπης για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη η οποία απέχει πολύ από τις ιδρυτικές της αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κίνημα της προοδευτικής ανατροπής, της εξέλιξης της Ευρώπης, ώστε αυτή να γυρίσει σελίδα και να είναι ξανά η Ευρώπη των λαών, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε στην τοποθέτησή της η Παναγιώτα Δριτσέλη.
Ευκαιρία για διάλογο με τους πολίτες, χαρακτήρισε την εκδήλωση η πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου. «Οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι εκλογές με μεγάλη πολιτική βαρύτητα», σημειώνοντας πως  στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα επιλέξουν τι Ευρώπη θέλουν και ποιος είναι ο στόχος για τη διαμόρφωση πολιτικών στις Βρυξέλλες.
Επίσης, σύμφωνα με την πρ. υφυπουργό, από τις κάλπες μπορεί να υπάρξει ένα ακόμη μήνυμα, για το τι Ελλάδα θέλουμε, τι Ελλάδα μας αξίζει και πώς βλέπουν οι πολίτες την πολιτική κατάσταση της χώρας όπως αυτή διαμορφώθηκε «από μια κυβέρνηση η οποία μας έχει οδηγήσει σε τεράστια πολιτικά, κοινωνικά και θεσμικά αδιέξοδα.»
Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες προτάσεις, απευθύνεται προς τους Έλληνες και τους ζητά να συμμετέχουν στην κάλπη. «Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια χαλαρή εκλογική διαδικασία, είναι μια εκλογική διαδικασία που αφορά τη ζωή όλων μας», κατέληξε η κ. Τελιγιορίδου.
«Η πολιτική πρέπει να έχει δυο παραμέτρους. Την προσφορά και το αποτέλεσμα», είπε στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος. Ο κ. Σιδηρόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που καταρτίστηκε το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού για πρώτη φορά αυτή έγινε με τη συμμετοχή των μελών του κόμματος. Αυτή η διαδικασία ήταν αυτή που έδωσε και στον ίδιο, όπως είπε, το δικαίωμα να μπορεί να συστρατευθεί στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Των πολιτικών που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του, υπεραμύνθηκε ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος ωστόσο συμπλήρωσε πως «μπορεί να μην έγιναν τέλεια, είχαν όμως έναν ορθό λόγο, μια προοπτική πατριωτική και μια προσήλωση στο πιο ευάλωτο.»
Αυτό που προσδιορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο σύμβουλος επί των Ευρωπαϊκών θεμάτων του προέδρου του κόμματος,  είναι η ευαισθησία για τον κοινωνικά αποκλεισμένο, αλλά και οι δύσκολες αποφάσεις για την πατρίδα και το έθνος, κάνοντας αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πάντα η δημοκρατική παράταξη λαμβάνει τις πιο δύσκολες και ορθές για την πατρίδα, αποφάσεις», τόνισε ο κ. Φαραντούρης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να δηλώσουν παρόντες στις εξελίξεις με τη συμμετοχή τους στις κάλπες των Ευρωεκλογών
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Διονύσης Ζαρώτης Συντονιστής Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενώ στην αρχή της εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Γκούνας.