Το νύχι του θανάτου είναι ξεχασμένο σε δάσος της Ουκρανίας, και αρκεί ένα απλό άγγιγμα για να σε σκοτώσει.
Και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το άγγιγμά του μπορεί να σας σκοτώσει, καθώς είναι ένα από τα πολυάριθμα αντικείμενα που έχουν μολυνθεί με πυρηνική ακτινοβολία στην περιοχή, λόγω της έκρηξης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ το 1986.

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ είναι η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Το «νύχι του θανάτου» από το Chernobyl Story Tours – εντοπίστηκε από τον αρχαιολόγο Rob Maxwell κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στο Pipryat της Ουκρανίας το 2019 – με μόνο μια χούφτα ανθρώπων να γνωρίζουν τη θέση του.

Ο Maxwell υποστήριξε ότι υπάρχουν επίσης «νεκροταφεία» οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν μετά την καταστροφή και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της ραδιενέργειας, καθώς έχουν αφεθεί να σαπίσουν και να διαβρωθούν στο δάσος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο news.au: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζώνη σήμερα για τα οποία η επαφή για οποιοδήποτε παρατεταμένο χρονικό διάστημα θα σας σκοτώσει σίγουρα, και το Νύχι είναι σίγουρα το πιο επικίνδυνο από όλα, επειδή δεν είναι περιφραγμένο ή απρόσιτο όπως άλλοι κίνδυνοι».

Με γενναιότητα, έβαλε το γυμνό του χέρι μέσα στο νύχι για να πάρει μια μέτρηση ραδιενέργειας υποβάθρου με έναν μετρητή Geiger, διαπιστώνοντας ότι ήταν 39,80 microsieverts ανά ώρα (uSv/h), σε σύγκριση με την κανονικότητα του Σίδνεϊ – όπου ζει – που βρίσκεται στα 0,17 uSv/h.

«Ο ξεναγός μου έλεγε συνεχώς: “Μην το αγγίζεις, ΜΗΝ το αγγίζεις!. Οπότε απλά έβαλα το χέρι μου μέσα πολύ γρήγορα και το έβγαλα ξανά».

Μετά το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έκθεση στη ραδιενέργεια και τον καρκίνο, αφού περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ίδιο το ατύχημα.

«Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο το Νύχι του θανάτου διατηρείται σε ένα πολύ απομονωμένο μέρος του δάσους, μακριά από οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Όσο για τους τουρίστες; Δεν προτείνω μια επίσκεψη», δήλωσε ο ίδιος.

 

Πηγή:dnews