Κύριε Πρωθυπουργέ

Βρεθήκατε χθες στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο. Η είναι σίγουρο ότι η Πιερία σας έχει μπει στο μάτι. Η επίσκεψη σας ήταν αναμενόμενη, αλλά ήταν και απογοητευτική.

Φαινόταν ότι ήρθατε για τις εντυπώσεις και για μία προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που εισπράττετε και όχι φυσικά για να ακούσετε και να δώσετε λύση στα προβλήματα της περιοχής.

Καμία επαφή με τους πολίτες, ακόμη και με τα στελέχη σας, που έσπευδαν να σας σφίξουν το χέρι ή να βγάλουν μία φωτογραφία. Όσες φορές σταματήσατε για να ακούσετε τις αγωνίες κάποιων πολιτών, απαντούσατε με χιούμορ και στο στυλ «θα το δούμε» ή «έχετε καλό δήμαρχο». Φαίνεται ότι πιέζεστε πολύ σε αυτό που κάνετε.

Θα κάνω μερικά σχόλια στην ομιλία σας. Είπατε:

– «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο». Ποιος είπε ότι υπάρχει; Εσείς το λέτε αυτό επειδή γνωρίζεται ότι με τον νόμο για το γάμο που ψηφίσατε προσβάλλετε την εκκλησία και την θρησκευτική συνείδηση του λαού. Εάν αυτό το θεωρείτε ασήμαντο για να καθορίσει τον βαθμό της πίστης κάποιου, τότε μάλλον δεν σας έχουν πληροφορήσει καλά οι επικοινωνιολόγοι σας.

«Ο πατριωτισμός φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια». Συμφωνούμε σε αυτό. Για ποιόν όμως το λέτε; Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Για τη ΝΔ δεν έχει εφαρμογή;

Ξεχνάτε την προδοσία της Μακεδονίας, που όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε η προετοιμασία της ήταν σε πλήρη γνώση σας μέσω του κ. Γεραπετρίτη; Ξεχνάτε την εγκατάλειψη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο, τις προκλήσεις της Τουρκίας, την στάση σας στο θέμα αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου με την πρόταση της αδελφής σας και τόσα άλλα;

Ή μήπως πατριωτισμός είναι να αδειάζετε τις αποθήκες πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού για να φανείτε καλός Σύμμαχος στον πόλεμο στην Ουκρανία;

«το κύρος της Ελλάδας αναβαθμίστηκε ουσιαστικά αυτά τα πέντε χρόνια». Έχετε δει την θέση της Ελλάδος στην ΕΕ σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των πολιτών της.

Είμαστε προτελευταίοι στους 27 με μικρή διαφορά από την Βουλγαρία. Είμαστε από τα πιο υπερχρεωμένα κράτη στο κόσμο και έχουμε εκποιήσει την δημόσια περιουσία μας σε ιδιώτες με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως πάλι δεν έγινε πουθενά. Εσείς αυτά δεν τα βλέπετε, αλλά μας λέτε για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τους γνωστούς οίκους που μας βύθισαν στα μνημόνια. Πολύ κύρος όντως.

– Είπατε ότι η οικονομία πρέπει να αναπτύσσεται και πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Αλήθεια τα λέτε αυτά δημόσια;

Δεν βλέπεται τα στατιστικά στοιχεία μείωσης της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής και την σταδιακή αύξηση της εξάρτησής μας σε βασικά τρόφιμα; Ούτε ένα κόκκο ζάχαρης δεν παράγουμε πλέον, ενώ ακόμη και για την αλιεία δίνονται κίνητρα καταστροφής των αλιευτικών σκαφών.

– Μιλήσατε για τα 36 δις του Ταμείου Ανάκαμψης (ΤΑΑ) και ότι εσείς προσωπικά κάνατε  την διαπραγμάτευση και τα χρήματα αυτά ήδη πιάνουν τόπο.

Γιατί δεν λέτε ότι αυτά τα χρήματα κατευθύνονται στην «πράσινη ανάπτυξη» και την «ψηφιακή μετάβαση» δηλαδή σε συγκεκριμένες εταιρίες και όχι σε μόνιμα έργα υποδομής που θα βοηθούσαν  πραγματικά την οικονομία. Ότι θα δοθούν σε συγκεκριμένες εταιρίες, ως χαριστικές  αποζημιώσεις, όπως έγινε μέχρι τώρα με την Fraport, την ΤΕΡΝΑ, την Aegean κλπ.

Ότι θα δοθούν σε διαδραστικούς πίνακες που είναι το τελευταίο που χρειάζονται τα σχολεία μας. Απλώς είναι ένα καλό εργαλείο που καταφέρατε να χειρίζεστε εν λευκώ και να κάνετε επικοινωνιακή πολιτική, αφού όπως σας καταγγέλθηκε πρόσφατα και στην Βουλή (Επερώτηση ΠΑΣΟΚ) δεν έχετε συντάξει ένα Εθνικό Σχέδιο για τον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων του ΤΑΑ.

Και από την άλλη βέβαια όταν σας γίνεται καμία πρόταση από την αντιπολίτευση για την χρηματοδότηση κάποιου έργου, λέτε κυνικά ότι δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα. Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά να ξέρουμε.

– Μιλήσατε και για το ψηφιακό φροντιστήριο. Μάλλον δεν σας αρέσουν οι δάσκαλοι και θέλετε σταδιακά να τους αντικαταστήσετε με οθόνες.

Σας είχε λεχθεί σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση από την ΝΙΚΗ στην Βουλή ότι, «το σχολείο είναι πρώτα ο Δάσκαλος και δεν είναι κέντρο τεχνολογιών, αλλά εργαστήριο χαρακτήρων και χρήσιμων πολιτών για την κοινωνία, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα».

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσάς.

Η παιδεία όπως και τα παιδιά είναι χαμηλά στις προτεραιότητές σας.

– Τέλος μιλήσατε και για τους 15.000 πολίτες της Πιερίας που ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και ζητήσατε να αναλογιστούν αν αυτά τα κόμματα δικαίωσαν τις προσδοκίες τους ή τους εξαπάτησαν.

Πάλι λάθος μεριά κοιτάτε. Ρωτήσατε τους δικούς σας ψηφοφόρους εάν δικαιώσατε τις προσδοκίες τους; Τους ρωτήσατε εάν είναι ικανοποιημένοι που θεσμοθετήσατε γάμο ομοφυλοφίλων;

Που μπαζώσατε πραγματικά την αλήθεια στα Τέμπη; Που χειρίζεστε όλα τα εθνικά θέματα με όρους υποτέλειας και ενδοτισμού και μένει μόνο να λέτε ότι κάνατε φράκτη στον Έβρο, που μάλλον θα διευκολύνει παρά θα περιορίζει την λαθρομετανάστευση;

– Ζητήσατε τέλος η ψήφος στις Ευρωεκλογές να μην είναι χαλαρή, γιατί η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι δυνατή. Λοιπόν όντως η ψήφος δεν πρέπει να είναι χαλαρή.

Πρέπει να είναι καθοριστική για να σας αναγκάσει να αφουγκραστείτε τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού. Έναν λαό που τον έχετε στο περιθώριο.

Ένα λαό που έχει κατανοήσει ότι το 41% που σας έδωσε τον Ιούνιο του 23 σας γέμισε με υπεροψία και εσφαλμένη αντίληψη για το ποιος είναι ο ρόλος σας ως Κυβέρνηση.

Κύριε Πρωθυπουργέ είστε Κυβέρνηση για να υπηρετείται τον Ελληνικό λαό και σε αυτό έχετε αποτύχει, άσχετα εάν κάποιοι συνεχίζουν να σας στηρίζουν από συμφέρον ή από φόβο.

Πάντως σίγουρα όχι από αγάπη και θαυμασμό.

 

Ιωάννης Ιντζές
Αντιστράτηγος ε.α.
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΙΚΗ