Με αναφορά στη μνήμη των Ποντίων που έπεσαν θύματα γενοκτονίας, αλλά και στον Ανδρέα Παπανδρέου που καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων, ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Στεφόπουλος, σε ανοιχτή συνάντηση φίλων και μελών του Κινήματος που είχε το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο κάλεσμα σε συνάντηση γνωριμίας, όπως χαρακτηριστικά έλεγε η πρόσκληση του κ. Στεφόπουλου, βρήκε ανταπόκριση αφού πολίτες κάθε ηλικίας –και όχι μόνο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ- βρέθηκαν στο καφέ HENDRIX στο  κέντρο της πόλης, τιμώντας με την παρουσία τους, τον γνωστό γιατρό της πόλης μας.

Τον κ. Στεφόπουλο, προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας Δημήτρης Λιόλιος, αλλά και η αδελφή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή η οποία παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό (Δείτε το βίντεο εδώ). Μεταξύ των πολλών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ (παλαιών και νέων) ήταν και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αν και η προσφορά του στον συνάνθρωπο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι γνωστή και αναγνωρίζεται από όλη την κοινωνία της Πιερίας, ο Χρήστος Στεφόπουλος «συστήθηκε» σε όσους ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

«Τη βιωματική σχέση με την πολιτική, από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια, μετά από την πρόταση του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, έρχομαι να την τιμήσω ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ήταν μια πρόταση που αποδέχθηκα χωρίς ενδοιασμό, αφού ήταν η ώρα να δώσω αυτήν την πολύ μεγάλη μάχη», είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Όπως εξήγησε, η μάχη της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμη μάχη για την πολιτική ζωή του τόπου και της Ευρώπης. Η μάχη αυτή, εκτίμησε ο κ. Στεφόπουλος, θα καθορίσει το πολιτικό υπόβαθρο της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης που θα έχουμε σε 3 χρόνια. Είναι μάχη που θα καθορίσει την πολιτική κατάσταση και πώς θα πορευθεί η χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε «διεθνή ταραξία» τον Ερντογάν τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο η γειτονική χώρα δεν συμπορεύεται με τις αρχές της Ευρώπης και του διεθνούς δικαίου. «Σ αυτό θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να κρατάμε ψηλά την εθνική γραμμή την οποία έχουμε κατοχυρώσει όλα τα χρόνια με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στεφόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη λέγοντας ότι ο ίδιος –εξαιτίας και της ιδιότητά του- βλέπει καθημερινά και γνωρίζει τι περνά ο πολίτης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ακρίβεια εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι πρωθυπουργός 5 χρόνια και η χώρα από το 2021 και μετά είναι διαρκώς σε καθεστώς αισχροκέρδειας, έχοντας κάνει πολύ λίγα πράγματα για να την αντιμετωπίσει.» Οι πολίτες πρέπει να νιώσουν ότι το κράτος είναι δίπλα τους και για να γίνει αυτό χρειάζονται άλλες πολιτικές είπε σε άλλο σημείο.

«Η χώρα μας, αντί να πάρει την ευκαιρία που προέκυψε μετά την πανδημία για την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, δεν δίνει καμιά σημασία στον Έλληνα γιατρό και ουσιαστικά του λέει ότι ο δρόμος του είναι αυτός της ξενιτιάς και δεν μπορεί να ελπίζει», είπε ασκώντας κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας.  «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έρχεται να απορρυθμίσει την κατάσταση στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι χρειάζονται άλλες πολιτικές ώστε ο πολίτης να μην δαπανά ένα τεράστιο ποσό για την ιδιωτική υγεία.

Ο κ. Στεφόπουλος αναφέρθηκε στις προοπτικές της Πιερίας, στις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο νομός μας για ανάπτυξη και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να εμπιστευθούν τον ίδιο και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιούνη.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη ενωμένο – δυνατό

Χαίρομαι πάντα όταν βρίσκομαι στην Κατερίνη και ειδικά σήμερα που είμαι εδώ για μια εκδήλωση του συνυποψήφιου και φίλου μου Χρήστου Στεφόπουλου, είπε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία να μιλήσουμε με φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο διακύβευμα των Ευρωεκλογών. «Είναι μια κρίσιμη και ιστορική αναμέτρηση, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην καθημερινότητά του. Το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη των εκλογών ενωμένο και δυνατό, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια άλλη πολιτική, ώστε να βελτιωθεί το εισόδημα των πολιτών και η καθημερινότητά του.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για να δημιουργήσει ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, ώστε να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία του τόπου μας», κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.