Το φορολογικό ξυπνητήρι της ΑΑΔΕ θα «χτυπήσει» μέσω της εφαρμογής myAADElive στο κινητό, στα email των φορολογούμενων, καθώς και στην προσωπική τους σελίδα στο taxisnet.

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά η λειτουργία της «φορολογικής αφύπνισης» από την ΑΑΔΕ, με το οποίο θα ειδοποιείται ο φορολογούμενος για την επικείμενη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή της δόσης της ρυθμισμένης οφειλής του.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία εξόφλησης μιας δόσης στην Εφορία, ο υπόχρεος θα λαμβάνει μήνυμα από την ΑΑΔΕ προκειμένου να τακτοποιήσει εγκαίρως τη φορολογική του υποχρέωση.

Το «φορολογικό ξυπνητήρι» σε συνδυασμό με το τρίμηνο περιθώριο στους φορολογούμενους να σώσουν μια ρύθμιση εκτιμάται πως θα περιορίσουν σημαντικά τις χαμένες ρυθμίσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι ενεργές ρυθμίσεις οφειλών αγγίζουν σήμερα τα 4,611 δισ. ευρώ , ή 4,6% από τα περίπου 107 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Το 70% των οφειλετών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση χρωστούν έως 300.000 ευρώ και συνολικά έχουν ρυθμίσει χρέη 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 1,4 δισ. ευρώ αφορούν το 29,6% του συνόλου των φορολογουμένων με ρυθμισμένα χρέη, που χρωστούν περισσότερα από 300.000 ευρώ ο καθένας.

Οι οφειλέτες που έχουν κάνει ρύθμιση καθώς κι όσοι εντάσσονται προοδευτικά στις ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία θα λαμβάνουν εφεξής ειδοποίηση για να μην ξεχνούν τις προθεσμίες τους.

 

Πηγή:dnews