Voucher για οπτική ίνα και εξωπραγματικές ταχύτητες ίντερνετ έρχεται από το τον Σεπτέμβριο. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σαφές χρονοδιάγραμμα έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το voucher γρήγορου ίντερνετ που έχει ανακοινωθεί έδωσε ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου και το προσδιόρισε για τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατες δηλώσεις ο κ. Παπαστεργίου είχε πει με νόημα: «Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές.

Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα.

Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους.

Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας».

Το κουπόνι συνδεσιμότητας περιλαμβάνεται στο νόμο «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» («Gigabit Connectivity Voucher Scheme») θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. και το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, και θα υλοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Κάθε δικαιούχος, αφού ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) και την οποία αναπτύσσει, τηρεί και διαχειρίζεται η ΚτΠ Μ.Α.Ε. και μετά από σχετικό έλεγχο η τελευταία θα προχωρά στην έκδοση της επιταγής επ’ ονόματι του δικαιούχου.

Οι δικαιούχοι, μετά από την έκδοση της επιταγής, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στους οποίους θα περιλαμβάνονται σίγουρα οι τρεις εταιρείες, Cosmote, Nova, Vodafone, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτούς να περιλαμβάνεται και η Inalan.

 

Πηγή:dnews