Μία νεκρή από γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία λόγω σαλμονέλας στο νερό.

Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τη Μαγνησία που πλήττεται από κρούσματα γαστρεντερίτιδας λόγω σαλμονέλας στο νερό.

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε σήμερα 3 Ιουνίου νωρίς το πρωί στις 4:20 από την περιοχή του Αλμυρου σύμφωνα με τον Taxydromo είναι η πρώτη ανθρώπινη απώλεια που οφείλεται στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ για τη Μαγνησία: Κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού, από σαλμονέλα στο νερό βρύσης η έξαρση γαστρεντερίτιδας
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση στη Μαγνησία κρούει ο ΕΟΔΥ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού, επιτρέπεται η κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένου νερού και εξηγεί ότι η έξαρση γαστρεντερίτιδας προήλθε από σαλμονέλα στο νερό βρύσης.

«Ήδη από την Παρασκευή έχουμε δώσει οδηγία μαζί με την Περιφέρεια να μην καταναλώνεται το νερό, γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις από τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χθες είχαμε ακόμη αποτελέσματα και όντως είναι υδατογενής (σ.σ. γαστρεντερίτιδα).

Έχουμε βρει και παθογόνο, άρα είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι είναι από το νερό», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 σχετικά με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο Μαγνησίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται με κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έφτασαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες.

Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ Εγκεφαλικό επεισόδιο.

Παράλληλα, τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα ενώ όπως επισημαίνεται από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

 

 

Πηγή:dnews