Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω την παρούσα επιστολή προς όλους τους αναγνώστες σας και να διαμαρτυρηθώ και δημόσια για την απαράδεκτη και πλήρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά τω αστυνομικών κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης των πολιτών για το μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εν όψει της διεθνούς εκθέσεως.

Στην ειρηνική αυτή διαδήλωση συνέβησαν από πλευράς της αστυνομίας έκτροπα γεγονότα καθόσον χρησιμοποιήθηκαν επικίνδυνα δακρυγόνα για τη διάλυση της συγκέντρωσης των ειρηνικά διαδηλούντων πολιτών. Δακρυγόνα που προκάλεσαν λόγω των επικίνδυνων χημικών ουσιών που διαθέτουν σημαντικά προβλήματα υγείας ιδιαίτερα στα ευπαθή άτομα (μικρά παιδιά και ηλικιωμένους) με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή πολλών εξ αυτών.

Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την απαράδεκτη αυτή στάση είναι ολόκληρη η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον κύριο Τσίπρα και τον υπουργό δημόσιας τάξης όπως επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης αλλά και όσοι άλλοι υπεύθυνοι αξιωματικοί της αστυνομίας έδωσαν τις εντολές για την χρήση των επικίνδυνων δακρυγόνων-χημικών ουσιών που έριξαν στους ειρηνικά δια δηλούντες πολίτες. Μια τέτοια συμπεριφορά αρμοδίων οργάνων προς τους πολίτες σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν έχει απολύτως καμία θέση.

Στην προκείμενη περίπτωση καταλύθηκε ολοσχερώς κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος και καταπατήθηκε κάθε δικαίωμα του νομιμόφρονα και φορολογουμένου πολίτη να εκφράζει την διαμαρτυρία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δημοκρατίας αποτελεί το δικαίωμα της διαφωνίας. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τις κυβερνητικές αποφάσεις και μάλιστα όταν αυτές παίρνονται για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα όπως το μακεδονικό που χαρακτηρίζει πλήρως την εθνική μας υπόσταση. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα θεσπισμένο από το ίδιο το Σύνταγμα να προστατεύουν την ίδια την πατρίδα τους και τα σύνορα της από κάθε κίνδυνο παρόντα ή μελλοντικό που απειλεί την υπόσταση αυτής. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων στη διαδήλωση αυτή κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας, θύμισε καθεστώς απολυταρχικό, προσέβαλε κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία προστατεύεται όχι μόνο από το ελληνικό σύνταγμα, αλλά και από τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης και γενικότερα το διεθνές δίκαιο.

Κατά την ημέρα αυτή καταλυθήκαν όλα τα παραπάνω και για τη συμπεριφορά αυτή πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλοι  οι υπεύθυνοι οι οποίοι παρανόμησαν ευθέως μη σεβόμενοι τους νόμους και το σύνταγμα και κατά συνέπεια τον ίδιο τον άνθρωπο. Πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι ο λαός όσο και να χτυπιέται με αντιδημοκρατικά μέσα τελικά αυτός θα είναι ο νικητής ο οποίος θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτή την αντιδημοκρατική κυβέρνηση και ελπίζω ο χρόνος να είναι πολύ σύντομος γιατί ο λαός δεν αντέχει άλλο πια. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
TOY ΛΑΪΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ