Ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι το «διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» και να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης «για μεγαλύτερες αλλαγές που θα φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης».

Δηλαδή να μην θυμηθούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι έργο έχει αφήσει η Κυβέρνηση σε κάθε τομέα; Λοιπόν:

Οικονομία.

Μετά την υπογραφή των μνημονίων εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι «εφαρμοστικοί» νόμοι, οι οποίοι έχουν οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε πραγματική ασφυξία και αδιέξοδο.

Όλοι οι επίσημοι δείκτες της ΕΕ δείχνουν ότι η κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο, γιατί απλά ο στόχος των δανειστών μας είναι η αφαίρεση όλου του πλούτου της Ελλάδος και όχι το καλό της οικονομίας μας.

Είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι οι ξένοι θα μας σώσουν. Αυτό δεν ίσχυσε ούτε θα ισχύσει ποτέ.

Επιπλέον όλη η δημόσια περιουσία μας, μέσω του λεγόμενου Υπερταμείου, εκποιείται σε ιδιώτες χωρίς καμία αποτίμηση και έλεγχο, ενώ βασικές λειτουργίες οικονομικού ελέγχου έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές, που ενεργούν όμως προς όφελος των δανειστών μας (πχ. ΑΑΔΕ, Τράπεζα της Ελλάδος).

Ακόμα και οι Κρατικές εταιρίες Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου εκποιούνται σε ιδιώτες, ώστε εάν κάποτε πετύχουμε την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, το Ελληνικό Δημόσιο θα λαμβάνει ψίχουλα από τα τεράστια κέρδη. Τελευταία τραγική απόδειξη της πορείας της οικονομίας μας ήταν η προτελευταία θέση στην ΕΕ ως προς την αγοραστική μας δύναμη (67%) λίγο πάνω από την Βουλγαρία, η οποία το 2000 ήταν στο 25% όταν εμείς τότε είμασταν στο 85%. Αυτό δεν λέγεται τροχιά σύγκλισης, αλλά απόκλισης και υποβάθμισης.

Εξωτερική πολιτική

Όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους δήθεν συμμαχικής αλληλεγγύης και όχι εθνικών συμφερόντων, τότε καταλήγει να είναι πολιτική αναξιοπρέπειας.

Εγκατάλειψη του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου στις μεθοδεύσεις του Ράμα. Αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών για την Μακεδονία μας. Εγκατάλειψη της Κύπρου.

Ενδοτική στάση απέναντι στις επεκτατικές και αναθεωρητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας. Τελευταίο οικτρό παράδειγμα η στήριξη της Ελλάδος για την θέση του Γ.Γ. του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) του στενού συνεργάτη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, γνωστού για τις ανθελληνικές του ενέργειες και για την κατάθεση επιστολής στον ΟΗΕ για την ανακήρυξη της «Γαλάζιας Πατρίδας». Και εδώ η επιτομή της εθνικής αυτοχειρίας.

Κράτος Δικαίου και τήρηση του Συντάγματος.

Εδώ είχαμε τη χρήση της κοινωνικής αναγκαιότητας, ως δικαιολογία παραβίασης του Συντάγματος. Με την πλειοψηφία του 41% ψηφίσθηκαν νόμοι ή ελήφθησαν αποφάσεις που παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα.

Καταπατήσεις δασών για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τηλεφωνικές υποκλοπές και προώθηση ομοφυλοφιλίας στα σχολεία αντί της «ανάπτυξης της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων». Και φυσικά ο νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και ο νόμος για το γάμο ομοφυλόφιλων.

Την  επιτομή της διαφθοράς και της καταπάτησης του Κράτους Δικαίου αποτέλεσε η περίπτωση των Τεμπών, όπου η Κυβέρνηση με όλο τον μηχανισμό της προσπάθησε να συγκαλύψει ευθύνες και να «μπαζώσει» την αλήθεια.

Το αίσθημα Δικαιοσύνης αποτελεί τον ποιο σημαντικό παράγοντα ενότητας μιας κοινωνίας, εκτός εάν κάποιοι θέλουν μία διχασμένη κοινωνία.

Κοινωνία- Παιδεία

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζεται με εχθρότητα από την Κυβέρνηση. Ακρίβεια σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα και στέγη.

Υφαρπαγή πρώτης κατοικίας από ξένα funds, την ίδια ώρα που οι Ελληνικές Τράπεζες έλαβαν δεκάδες δις μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων για να καλύψουν τα ελλείματά τους.

Εγκληματικότητα, απουσία κοινωνικής μέριμνας, και βίαια αλλαγή του δημογραφικού με την νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών.

Οι μικροεπαγγελματιες αντιμετωπίζουν την αυστηρότητα των ελεγκτικών μηχανισμών, την ίδια ώρα που  πολυεθνικές και συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρίες λαμβάνουν αποζημιώσεις από τον Κρατικό Π/Υ.

Το σχολείο προωθεί την α-παιδεία και φανερά πλέον την ομοφυλοφιλία και την αφιλοπατρία. Δεν εφαρμόζει την Συνταγματική αρχή για «την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων μέσω της παιδείας».

Ακόμη και ο Εθνικός Ύμνος και η έπαρση της σημαίας σταμάτησε στα σχολεία, την ίδια ώρα που στην Τουρκία οι μαθητές θα διδάσκονται την γαλάζια πατρίδα που περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη, για την συρρίκνωση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής και μεταποίησης, τη μη αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, την μη χρηματοδότηση έργων υποδομής, την πολύ μικρή τραπεζική χρηματοδότηση των μικρoμεσαίων επιχειρήσεων, τη διάλυση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και πολλά άλλα, που δείχνουν ότι δεν πορευόμαστε σωστά, αλλά λάθος. Και σε αυτό πρέπει να επέλθει ένα τέλος.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ικανοποιήσει  τους εγχώριους και ξένους συμμάχους της έρχεται σε αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

Ο ελληνικός λαός όμως καταλαβαίνει το ψέμα και την κοροϊδία και δεν θέλει άλλη ντροπή και απογοήτευση.

Την προσεχή Κυριακή η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Σε ποιόν θα την δώσουμε;