Με πολύ θλίψη και πολύ πόνο η ομάδα πρωτοβουλίας για την συλλογή των ιστορικών δεδομένων του αγαπημένου μας Πιερικού, αποχαιρετά σήμερα ένα αγαπημένο και επίλεκτο μέλος της.

Αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένο μας Δημήτρη, ο οποίος ως ιδιαίτερα παραγωγικό και ενεργό μέλος συμπορεύτηκε μαζί μας, πάντα  με μεγάλη διάθεση προσφοράς, με αλτρουισμό, άοκνη συνεισφορά, ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο. Αγωνίστηκες και σε ευχαριστούμε για  αυτό, με ενθουσιασμό και αφοσίωση  για το αθλητικό και πολιτιστικό ιδεώδες, έννοιες που υπηρέτησες χωρίς φειδώ και με περισσή διάθεση.

Μα πάνω από όλα αυτά ο αείμνηστος Δημήτρης μας, ξεχώρισε για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υποστηρίζοντας μια προσπάθεια που απαιτεί όρεξη για δημιουργία, αλλά και οικονομική υποστήριξη.

Πατέρες και Ευσεβές Εκκλησίασμα.

Ο Δημήτρης δεν άλλαξε, δεν παρέκκλινε ποτέ από την κοινή μας πορεία, μια πορεία που αποσκοπούσε στην ανάδειξη  της διαδρομής του Πιερικού με την έκδοση του ιστορικού λευκώματος, αλλά και για να δημιουργήσουμε το μουσείο αθλητισμού και της ταυτότητας της πόλης, καθώς και των ενθυμημάτων από την επαγγελματική του καριέρα ως Αστυνομικός.

Ήθελε, ως κατάθεση ψυχής, να αφήσει μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές. Προσπαθούσαμε όλοι μαζί να βρούμε στο εγχείρημά μας υποστήριξη από τους φορείς της πολιτείας. Να αποδεχθούν την προσφορά μας και να την αξιοποιήσουν. Δεν επιζητούσαμε ανταλλάγματα, παρά μόνον ο Δημήτρης και τα λοιπά μέλη της πρωτοβουλίας είχαμε και έχουμε ως στόχο στο να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αθλητικής και όχι μόνον ιστορίας μας. Απλά και με ανιδιοτέλεια.

Η προσφορά του εκλιπόντα και στον Πιερικό υπήρξε μοναδική. Υπηρέτησε τον σύλλογο και από θέσεις ευθύνης, αλλά και έξω διοικητικά ως αγνός και χωρίς υστεροβουλία φίλαθλος. Το όραμά του, το όραμά μας είναι να καμαρώνουμε τον Πιερικό  στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δημήτρη, εύχομαι από εκεί ψηλά που θα βρίσκεσαι, σύντομα να αντικρύσεις ότι η επιθυμία σου να αγωνιστεί ο Πιερικός στην κορυφαία κατηγορία θα γίνει γρήγορα πράξη.

Αγαπημένε συνοδοιπόρε μας αφήνεις μεγάλο κενό. Να είσαι όμως βέβαιος ότι θα το συνεχίσουμε τα οράματα σου , νοιώθοντας ότι είσαι πάντα δίπλα μας.

Στο εγγυόμαστε τόσο εγώ, όσο και ο αδελφός μου Δημήτρης και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας συλλεκτικής πρωτοβουλίας της ιστορίας του Πιερικού και της δημιουργίας του αθλητικού και όχι μόνο μουσείου της Πιερίας, ότι στη μνήμη σου θα καταφέρουμε σε ότι μέχρι τώρα πορευτήκαμε μαζί.

Δημήτρη Αδαμόπουλε. Σε ευχαριστούμε, τόσο εγώ ο αγαπημένος σου Νίκος Ξενίδης, όσο και ο αδελφός μου Δημήτρης που μας τίμησες με την αδελφική σου φιλία και που μας ακολούθησες στους οραματισμούς μας.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Δημήτρη. Καλή ανάπαυση στις Αιώνιες Μονές. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Πεθαίνουν μόνο όσοι λησμονούνται. Εσύ όχι.

Αιώνια η μνήμη σου.