Το επισφράγισμα δύο σχεδίων εργασίας παρουσίασε στο κοινό της πόλης μας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο Αστεράκια με μια έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στην ΕΚΑΒΗ.
Το πρώτο μέρος της έκθεσης περιλάμβανε πίνακες που ζωγράφισαν τα μεγαλύτερα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού με αφορμή το σχέδιο εργασίας με θέμα «Ο ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο». Τα παιδιά αφού γνώρισαν τα έργα του διάσημου ζωγράφου ενθαρρύνθηκαν να αποτυπώσουν σε καμβά τις εντυπώσεις από την εμπειρία αυτή. Στο χώρο αυτό λειτούργησαν και εργαστήρια με δραστηριότητες που κέντρισαν το ενδιαφέρον και των παιδιών-δημιουργών αλλά και άλλων παιδιών που επισκέφτηκαν την έκθεση.
Η έκθεση επίσης περιλάμβανε πίνακες από φωτογραφίες των παιδιών του Νηπιαγωγείου που αναπαρέστησαν πορτρέτα ζωγράφων με θέμα τα παιδιά. Το σχέδιο εργασίας «Το παιδί στην ελληνική τέχνη» που εκπονήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά είχε στόχο τη γνωριμία των νηπίων με πίνακες Ελλήνων ζωγράφων.
Το τρίτο μέρος της έκθεσης αφορά το σχέδιο εργασίας της σχ. χρονιάς 2020-21 με θέμα «Οι ήρωες της επανάστασης ζωντανεύουν στ’ Αστεράκια». Οι πίνακες ζωγραφικής που είχαν επιλεχθεί είχαν θεματολογία από την Ελληνική Επανάσταση. Τα νήπια εκείνης της χρονιάς αναπαρέστησαν φωτογραφικά τους πίνακες εκείνης της εποχής.
Η πρώτη μέρα της έκθεσης ήταν μία πραγματική γιορτή της τέχνης με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Όπως έχει πει ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος «η τέχνη δεν διδάσκεται». Από την προσχολική ηλικία όμως όλοι οι παιδαγωγοί μπορούν να βάλουν την τέχνη στη ζωή των παιδιών.
Η έκθεση λειτούργησε χάρη στην παραχώρηση της αίθουσας από το Δήμο Κατερίνης, με τη συμβολή όλων των παιδαγωγών του σχολείου και την εξαιρετική δουλειά των φωτογράφων Νατάσας Τσολακίδου και Ιωάννας Τριγώνη. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Κλειώ Δημάση, Αρχιτέκτονας Μηχανικός που κατανόησε το όραμα των παιδαγωγών και μεταμόρφωσε το χώρο σε αίθουσα τέχνης αντάξια ενός μουσείου.
Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου
Νικοδέλλη Στεργιανή
(Δελτίο τύπου)