ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Με έντονο ενδιαφέρον και πλήθος ερωτημάτων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου. Η συνεδρίαση διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, με τη δημοτική αρχή να δέχεται πολλές ερωτήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης όσο και της ειδικής συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης, κας Αβραμίδου, σχετικά με τη μη λειτουργία των φιλαρμονικών του δήμου. Ο δήμαρχος Χρήστος Κομπατσιάρης απάντησε ότι η σημερινή κατάσταση οφείλεται στην προηγούμενη διοίκηση, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Στέλιο Χλεμέ, να προσθέτει απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση: «Η διοίκησή σας δεν έκανε τον απαραίτητο προγραμματισμό και δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι φιλαρμονικές». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά σε προσφυγή μουσικού κατά του δήμου για δεδουλευμένα.

Οι… «εθελοντές»

Ο κ. Παραλυκίδης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης,  κατήγγειλε τη χρήση μηχανήματος έργου του δήμου από δημότη που δεν είναι υπάλληλος, ζητώντας να μάθει με ποια ιδιότητα συνέβη αυτό. Απαντώντας ο  δήμαρχος,  άφησε αιχμές για τη λειτουργία της προηγούμενης διοίκησης λέγοντας: «Κάναμε κι εμείς σύλλογο εθελοντών…». Ο κ. Παραλυκίδης αντέτεινε: «Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να βάζετε εθελοντές στα μηχανήματα του δήμου; Δεν νομιμοποιήστε να βάζετε κανένα ιδιώτη πάνω σε μηχάνημα», εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των καυσίμων.

Εκείνη τη στιγμή το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος, κ. Τάσος Λούκας: «Εμείς μπετονάκιδες δεν θα γίνουμε… Εσείς ως προς τα καύσιμα ήσασταν νόμιμοι;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τον κ. Παραλυκίδη και τόνισε: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Ο πρώην δήμαρχος, Βαγγέλης Λαγδάρης, παρενέβη, σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές γίνονται από όλες τις διοικήσεις σε έκτακτες ανάγκες.

Έρχονται προσλήψεις

Ο Δήμαρχος Χρήστος Κομπατσιάρης σημείωσε ότι το θέμα του προσωπικού θα λυθεί με προσλήψεις μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) τον επόμενο μήνα, αφήνοντας αιχμές κατά της πρώην διοίκησης για την έλλειψη προσωπικού λόγω μη αξιοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων.

Κατά την τακτική συνεδρίαση, εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χλεμέ να εισηγείται το θέμα.

Ειδική συνεδρίαση

Στην ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κλέαρχος Λακασάς, έθεσε ερώτηση σχετικά με τις μελέτες έργων και τα συνεχιζόμενα έργα που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη διοίκηση.

Ο κ. Κομπατσιάρης παρουσίασε σύντομη λίστα με τα έργα, ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε κ. Παραλυκίδης όπου ανέγνωσε μια μακροσκελή λίστα με μελέτες και έργα. Επί της ουσίας πρόκειται για μελέτες και έργα που οι δημότες ακούνε σχεδόν από συστάσεως του δήμου Πύδνας Κολινδρού, αλλά πολλά από αυτά δεν έχουν υλοποιηθεί ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους

Ακολούθησαν ερωτήσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των αδέσποτων, τις ενέργειες για το πολιτιστικό κέντρο του Αιγινίου, τον ηλεκτροφωτισμό του παραλιακού μετώπου του Μακρυγιάλου, την ύδρευση του Καταχά και τις παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Κολινδρού.