Ένα αιφνίδιο περιστατικό στο Club των mad jackals  (Τσοπεράδων) στην Παραλία Κατερίνης, αναστάτωσε τους θαμώνες, κατά τη διάρκεια της μεγάλης εκδήλωσης bikers mania των μοτοσικλετιστών και φίλων της μοτοσικλέτας, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα, περίπου 55-60 ετών, έχασε τις αισθήσεις της ξαφνικά, προκαλώντας ανησυχία στον χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο πολίτες που βρίσκονταν εκεί έσπευσαν αμέσως να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο αυτοί πολίτες, καταρτισμένοι στις πρώτες βοήθειες, κατάφεραν να διασφαλίσουν την ομαλή κατάσταση της υγείας της γυναίκας, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσουν την ψυχραιμία των υπολοίπων παρευρισκομένων. Η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και ανέφερε πόνο στο στομάχι και στον αστράγαλο, πιθανόν από την πτώση που προκλήθηκε κατά την λιποθυμία της.

Με την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, οι πολίτες ενημέρωσαν τους διασώστες για την κατάσταση της γυναίκας. Οι διασώστες, αφού αξιολόγησαν την κατάστασή της, προχώρησαν στη διακομιδή της στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, όπου και διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Το περιστατικό μετέφερε στον «Ντελάλη» ο κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε ως επισκέπτης στη συνάντηση των μοτοσικλετιστών στην παραλία Κατερίνης Πιερίας.

Οι δυο πολίτες που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες είναι επαγγελματίες μουσικοί και γνωστοί στην περιοχή της Κατερίνης.

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει το πόσο σημαντική είναι η γνώση πρώτων βοηθειών σε τέτοιου είδους περιστατικά, καθώς μπορεί να αποβεί καθοριστική για την αποφυγή των χειρότερων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα πριν το περιστατικό είχε ολοκληρωθεί μια συναυλία και έτσι είχε αναχωρήσει το συνεργείο διασωστών που είχαν φροντίσει πολύ σωστά, να βρίσκονται εκεί, οι διοργανωτές για οποιαδήποτε ανάγκη.