Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Olympus Marathon ο οποίος διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά στο Λιτόχωρο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων αθλητών ορεινού δρόμου, αλλά και χιλιάδων επισκεπτών.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 44 χιλιόμετρα. 1700 αθλητές θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής στην γραμμή εκκίνησης στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Αφού διανύσουν μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή στον Όλυμπο, θα τερματίσουν στο Λιτόχωρο.
Σήμερα οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ο πρόεδρος του Olympus Marathon, Άρης Νίκας ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Π.Ε. Πιερίας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον ΠΟΤΑΠ, διότι όπως είπε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να βγει σε πέρας χωρίς τη δική τους συμβολή.
«Είναι σημαντική η συμμετοχή μας, διότι ενδυναμώνουμε και στηρίζουμε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που έχει και άλλες εμβληματικές διαστάσεις, πέρα από τον αθλητικό του χαρακτήρα», είπε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η φετινή διοργάνωση θα είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός που θα χαρακτηρίσει όχι μόνο την Πιερία, αλλά όλη την Ελλάδα.
Για μια ωραία ιδέα κάποιων ανθρώπων η οποία κατέληξε να διοργανώνει έναν εκ των κορυφαίων αγώνων βουνού, έκανε λόγο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος.
Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα, είπε ο κ. Γερολιόλιος, θέλει πολλές βοήθειες. Βοήθειες που έρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα, από το Δήμο Δίου Ολύμπου και από τους πολλούς χορηγούς και εθελοντές οι οποίοι δίνουν πολλά σε μια προσπάθεια που μεγαλώνει συνεχώς.
Στόχος μας, όπως είπε, είναι τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας και να είναι ορατός σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Καραλής έκανε λόγο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της περιοχής μας, σημειώνοντας πως ως χορηγός ο ΠΟΤΑΠ βοηθά στην προβολή του αγώνα και είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια για να μεγαλώσει η διοργάνωση, «αφού αυτό θα προβάλει και θα ωφελήσει συνολικά την περιοχή μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.