Το αεροπλάνο, ένα Boeing 757-200 ηλικίας 30 ετών, μετέφερε 174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος

Αεροσκάφος της Boeing έχασε έναν τροχό του συστήματος προσγείωσης κατά την απογείωσή του στο Λος Άντζελες, ωστόσο ο πιλότος του κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια στο Ντένβερ, που ήταν και ο προγραμματισμένος προορισμός του, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ανακοίνωσε η United Airlines.

«Διερευνούμε τι προκάλεσε αυτό το γεγονός», ανέφερε η United Airlines σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό της εταιρείας φέτος – και ένα ακόμη για την Boeing.

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 757-200 ηλικίας 30 ετών, μετέφερε 174 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Η Boeing τερμάτισε την παραγωγή του 757 το 2004.

Τον Μάρτιο, ένα αεροσκάφος Boeing 777-200 της United Airlines με προορισμό την Ιαπωνία έχασε έναν τροχό στον αέρα, μετά την απογείωσή του από το Σαν Φρανσίσκο και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Ο τροχός που αποκολλήθηκε… προσγειώθηκε σε ένα αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, σπάζοντας ένα παράθυρο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

 

 

Πηγή:dnews