Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα θέτει ως ΕΒΕ ποσοστό Χ% του μέσου όρου (ΜΟ) των μέσων επιδόσεων (ΜΕ) όλων των υποψηφίων στο σύνολο των τεσσάρων μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4), του επιστημονικού πεδίου του υποψηφίου [ΜΟ=ΜΕΜ1+ΜΕΜ2+ΜΕΜ3+ΜΕΜ4)/4] Το Υπουργείο καθορίζει το εύρος για το ποσοστό Χ%.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ορίστηκαν οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως.

Ως συντελεστής της ΕΒΕ μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της ΕΒΕ εισήχθη κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με βάση σχετική Υπουργική Απόφαση. Άνοιξε η πλατφόρμα για ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα 9 Ιουλίου, η πλατφόρμα για την κατάθεση μηχανογραφικού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η πλατφόρμα https://michanografiko.it.minedu.gov.gr είναι προσβάσιμη από σήμερα το πρωί. Οι υποψήφιοι μπορούν μέχρι και τις 18 Ιουλίου να υποβάλουν μηχανογραφικό και παράλληλο μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και δημόσιες ΣΑΕΚ αντίστοιχα».