Στην ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει το έκτακτο επίδομα, την νέα επιταγή ακρίβειας που έχει εξαγγείλει εδώ και λίγες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα επιταγή ακρίβειας δικαιούχοι θα είναι εκτός των συνταξιούχων που θα λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς, και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος παιδιού.

Οι δικαιούχοι στη νέα επιταγή ακρίβειας ενδεχομένως ξεπεράσουν το 1 εκατ.

Το ποσό που θα διατεθεί θα είναι κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι πρόκειται για «κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης» και για «δίκαιη απόφαση» καθώς τα διυλιστήρια έβγαλαν πράγματι πολύ υψηλά κέρδη και το 2023 ως αποτέλεσμα αλλαγών που έγιναν στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα έσοδα θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν και για την στήριξη των πιο ευάλωτων ειδικά συνταξιούχων οι οποίοι στο τέλος του έτους θα πρέπει να λάβουν μία βοήθεια, ειδικά για εκείνους ειδικά που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους χωρίς αίτηση και λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Πηγή:dnews