Η Π.Ε. Πιερίας σε αγαστή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού συνεχίζει τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων με σκοπό την πρόληψη των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε αυτοψία από κοινού με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κο Βαγγέλη Γερολιόλιο και τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών και Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής Θεσσαλονίκης, κο Μπάμπη Στεργιάδη, στις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην τάφρο “Εφέσου” του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο πλαίσιο “της διάθεσης προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων από 4 Μαρτίου 2024 και μέχρι πέρας των επειγουσών εργασιών (ή φαινομένων) προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και των συνοδών συνεπειών/ καταστροφών λόγω έντονων καιρικών (ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες) και πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές της Π.Ε. Πιερίας.”.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κος Βαγγέλης Γερολιόλιος, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της συνδρομής σε θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της περιουσίας των δημοτών της Δ.Ε. Δίου, ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για την πολύτιμη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Επεσήμανε, ότι η διαρκής παρέμβαση αντισταθμίζει σε πολλές περιπτώσεις τους κινδύνους που προκύπτουν σε πλημμυρικά φαινόμενα από τη γειτνίαση με τον Όλυμπο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Δήμαρχο, κο Βαγγέλη Γερολιόλιο, καθώς οι συνέργειες και οι συνεργασίες αποδίδουν καρπούς, ειδικότερα, όταν πρόκειται για σημαντικά έργα που συμβάλουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και κυρίως στην πρόληψη των καταστροφών που προκαλούνται από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

 

 

 

(Δελτίο τύπου)