«The Great»… με προφανείς συμβολισμούς και ευθεία παραπομπή στον Μέγα Αλέξανδρο, θα είναι το όνομα του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της «Kourtidis Group», που θα λειτουργεί, ως  μοχλός τουριστικής και επενδυτικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου από τον Στρυμονικό Κόλπο έως και τη Θάσο, καθώς και στους νομούς Σερρών, Καβάλας και Δράμας.

Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε την Παρασκευή ο ίδιος ο πρόεδρος της «Kourtidis Group», Νίκος Κουρτίδης από το βήμα του 1ου Amphipolis Forum που έγινε στους εξωτερικούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Αμφίπολης.

 

Οπως είπε, το Project Alexandrou Chora είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην τελική φάση του επανασχεδιασμού όλες οι ενότητές του. Θα είναι κάτω από την ομπρέλα ενός κορυφαίου παγκόσμιου Brand. Στο πλαίσιο αυτό έκανε την αποκάλυψη του ονόματος του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος: «The Great».

«Σήμερα, χάρη στην παρουσία των τόσο σημαντικών ομιλητών, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα στρέφει και πάλι το βλέμμα της στην Αμφίπολη και είναι σημαντικό αυτό» τόνισε ο Νίκος Κουρτίδης, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος του συνεδρίου είναι φιλόδοξος, αλλά και απολύτως εφικτός», δηλαδή, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, «ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από τον Στρυμονικό Κόλπο έως και τη Θάσο, καθώς και τους νομούς Σερρών, Καβάλας και Δράμας».

 

Ο κ. Κουρτίδης τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε «σημαντικό πόλο ανάπτυξης», λέγοντας  χαρακτηριστικά : «Το μέλλον των παιδιών μας είναι στα δικά μας χέρια και η σωστή ώρα είναι τώρα».

 

«Ταξιδεύουμε, όλοι, συχνά και επισκεπτόμαστε ορισμένους από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου. Θα μου επιτρέψετε να το πω όπως το αισθάνομαι. Ναι, δεν υστερούμε  από πολλούς κορυφαίους προορισμούς! Ήδη κάναμε τα αποφασιστικά βήματα», συνέχισε ο κ. Κουρτίδης και πρόσθεσε: «Το Project Alexandrou Chora είναι σε πλήρη εξέλιξη και στην τελική φάση του επανασχεδιασμού όλες οι ενότητές του. Όπως γνωρίζετε, θα είναι κάτω από την ομπρέλα ενός κορυφαίου παγκόσμιου Brand και έχω επιλέξει σήμερα για πρώτη φορά, εδώ σ αυτή την συνάντηση, να κάνουμε την αποκάλυψη του ονόματος του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος: «The Great».

«Πρέπει όμως, να μην σταματήσουμε να επενδύουμε σε σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, στην καινοτομία και ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε να προωθούμε τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και την τοπική κουλτούρα. Θα επαναλάβω την φράση. Με σεβασμό στο περιβάλλον, ναι, έργα με σεβασμό στο μέλλον τον παιδιών μας» συμπλήρωσε ο κ. Κουρτίδης.

Η αντιπρόεδρος της «Kourtidis Group», K. Δημητρόβα

Την ικανοποίησή της για τη «δικαίωση» της επιλογής του Ομίλου, να επενδύσει σε δύσκολους καιρούς στη περιοχή και την βεβαιότητα της ότι το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ελπιδοφόρο, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, Κωνσταντίνα Δημητρόβα.

«Ήταν στρατηγική επιλογή να δραστηριοποιηθεί ο όμιλος στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια σε σειρήνες που ηχούσαν έντονα και με πίεση να προχωρήσουμε σε εύκολα άλματα, σε περιοχές πιο “λαμπερές” και πιο προβεβλημένες» είπε η κ. Δημητρόβα και πρόσθεσε: «Για εμάς δεν υπήρξε καν δίλημμα. Η επιλογή μας ήταν αυτά τα παράλια, η Θάσος και οι νομοί Σερρών, Δράμας και Καβάλας».

Η κ. Δημητρόβα υπογράμμισε ότι ο Όμιλος έχει βάλει τη «σφραγίδα» του στην εξέλιξη της περιοχής, η οποία «μπαίνει εμφατικά στον τουριστικό και επενδυτικό χάρτη της χώρας» καθώς η «καθημερινή τριβή μας με επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο και η ανταπόκρισή τους» αποτελεί «απλά μια επιβεβαίωση ότι οι προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον, είναι απεριόριστες». «Από το 2020 θέσαμε ως όμιλος σε εφαρμογή, ένα φιλόδοξο πλάνο… Συνολικά μόνο μέσα στο χρόνο βρεθήκαμε σε 12 διαφορετικές χώρες, δημιουργήσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης και έχουμε συγκεκριμένα επενδυτικά αποτελέσματα από όλες αυτές τις αγορές του εξωτερικού, κάτι που επιβεβαιώνει ότι αυτή η περιοχή τώρα ξεκινάει, τώρα ανοίγει την αγκαλιά της σε μεγάλους επενδυτές. Στοχεύσαμε και πετύχαμε πραγματικά αποτελέσματα στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο στην Αμερική, στις Κάννες στη Γαλλία, την Φινλανδία, κ.α.».

Η κα Δημητρόβα υπογράμμισε ότι «η Kourtidis Group δραστηριοποιείται στο Real estate, την Κατασκευή, στις Επενδύσεις και τον Τουρισμό», με την παραγωγική «αλυσίδα» που κινείται γύρω από την συνολική δραστηριότητα του Ομίλου να «έχει πλέον 700 “κρίκους”, δηλαδή 700 οικογένειες» και πρόσθεσε :

«Πέρα από τα ευρωπαϊκά κορυφαία βραβεία, κάπου εκεί στα παγκόσμια συνέδρια real estate (παράδειγμα στο Λας Βέγκας) αναρωτιούνται πού είναι στον χάρτη κάποια γραφεία και κάποιες περιοχές με το όνομα Κάριανη, Τούζλα, Καβάλα και Θάσος, που πλασάρονται στα παγκόσμια βραβεία, ανάμεσα και πάνω από γραφεία της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Παρισιού και του Λονδίνου. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σ ένα ασφαλές συμπέρασμα. Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε υπεραξία. Επιπλέον, η δυναμική  στον Τουρισμό απλά συνηγορεί και επιβεβαιώνει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις μας».

Το πρότζεκτ Alexandrou Chora

Το Alexandrou Chora είναι η εταιρεία και το μεγάλο project που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη και αποτελεί το μεγάλο όραμα του ομίλου.

Για το μεγαλόπνοο έργο ο σχεδιασμός του ολοκληρώθηκε, σε επίπεδο υποδομών έχει ξεκινήσει ήδη, ενώ σε πλήρη εξέλιξη και σε φάση ολοκλήρωσης είναι όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

Όπως έχει ανακοινωθεί πρόκειται για ένα μοναδικό Multiplex Τουριστικό Συγκρότημα σε ιδανική περιοχή δίπλα στη θάλασσα στην παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio) και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, με συνολική έκταση 175.000 τ.μ, που θα είναι χωρισμένο σε 3 διαφορετικές ενότητες.

Ο Έλληνας και βραβευμένος αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος που ζει στη Δανία, είναι αυτός που θα υλοποιήσει συνολικά το Alexandrou Chora Project.

Εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανέγερση κτιρίων μεγάλης κλίμακας σε Ευρώπη και Ασία, ενώ έχει υπογράψει το κτίριο των αρχηγείων της Siemens στο Μόναχο της Γερμανίας, της Nordea Bank στην Δανία και του School of Finance & Management στην Φρανκφούρτη.

Alexandrou Chora Resort, Village & Theme Park

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου, η πρώτη ενότητα είναι χωρισμένη σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει την δημιουργία 2 ξενοδοχείων, του πολυτελέστατου Alexadrou Chora Resort και μιας υπερσύγχρονης μονάδας με όλες τις παροχές ευεξίας, spa, θεραπευτικής χαλάρωσης, σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης κλπ.

Τα δύο συγκροτήματα θα διαθέτουν συνολικά περισσότερες από 300 κλίνες.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει σε έκταση 26,000 τ.μ, την δημιουργία ενός πρότυπου για τα Ελληνικά δεδομένα οικισμού. Στο Alexadrou Chora Village προγραμματίστηκε να κατασκευαστούν 280 πολυτελείς κατοικίες που ουσιαστικά στην τελική του μορφή θα σχηματίσουν ένα σύγχρονο και ξεχωριστό «μικρό χωριό». Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους κοινόχρηστους χώρους στις πλατείες, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, ενώ στη βασική φιλοσοφία περιλαμβάνεται επιπλέον και η δημιουργία ιατρείου, καταστημάτων αγοράς κλπ. Οι διαμένοντες του οικισμού θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις θεραπευτικές δραστηριότητες και παροχές των ξενοδοχείων.

Η τρίτη ενότητα [περιλαμβάνει σε έκταση 40.000 τ.μ την δημιουργία του Alexander Theme park, ενός μεγάλου θεματικού πάρκου που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό πλούτο που διαθέτει, τα απίθανα αρχαιολογικά ευρήματα και την παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο στεγασμένος χώρος του θεματικού πάρκου θα είναι συνολικά 1.800 τ.μ ενώ και μεγάλο τμήμα του θα αναπτυχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και θεματοποιημένο εξωτερικό χώρο.

Πηγή: typosthes