Με τον «τρανό χορό» στην πλατεία Δημαρχείου, κορυφώθηκε το τριήμερο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στην Κατερίνη.

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του βλάχικου στοιχείου της πατρίδας μας. Μια γιορτή, ένα αντάμωμα, που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων, ο Δήμος Κατερίνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι Σύλλογοι Κοκκινοπλιτών Πιερίας, Λιβαδιωτών Κατερίνης, Καρίτσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Φτέρης Πιερίας.

Με φόντο το Δημαρχείο Κατερίνης το βράδυ του Σαββάτου «χτύπησε δυνατά η καρδιά του Βλαχόφωνου Ελληνισμού» με επίκεντρο τον “Τρανό Χορό” και παρουσία της συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενας Σώκου.

Στην κορυφαία εκδήλωση του Ανταμώματος, τους επισκέπτες καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Βλάχων, Μιχάλης Μαγειρίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας & Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Πιερίας, Σπυρίδων Κουλκουδίνας, εκ μέρους της Ν.Δ., ο Βουλευτής Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, εκπρόσωποι των συλλόγων Βλάχων από όλη την Ελλάδα κ.ά. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την συμβολή τους στη φετινή διοργάνωση ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Δείτε ΕΔΩ  & ΕΔΩ βίντεο από την εκδήλωση: