Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Δήμαρχος Κατερίνης σε αυτοψία των εργασιών καθαρισμού της Τάφρου Κορινού – Ρέμα Κλεφτοπήγαδο στον Κάτω Αγ. Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε από κοινού με το Δήμαρχο Κατερίνης, κο Ιωάννη Ντούμο, και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κάτω Αγ. Ιωάννη, κο Στέλιο Λαζίδη, αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Τάφρο Κορινού – Ρέμα Κλεφτοπήγαδο στον οικισμό του Κάτω Αγ. Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης. Οι εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο “της διάθεσης προσωπικού, οχημάτων και μηχανημάτων από 4 Μαρτίου 2024 και μέχρι πέρας των επειγουσών εργασιών (ή φαινομένων) προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας και των συνοδών συνεπειών/ καταστροφών λόγω έντονων καιρικών (ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες) και πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές της Π.Ε. Πιερίας.”.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κος Ιωάννης Ντούμος, αναφέρει: «Τις ημέρες αυτές στον Κάτω Άγιο Ιωάννη οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνδράμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον καθαρισμό καναλιών. Σε συνεννόηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, συντονίζουμε και προγραμματίζουμε και για τη συνέχεια τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού σε ρέματα στο Δήμο Κατερίνης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε πως “οι καθαρισμοί των τάφρων των οικισμών του Δήμου Κατερίνης συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις συνέργειες με το Δήμο Κατερίνης και το Δήμαρχο, Ιωάννη Ντούμο, έχοντας κοινό σκοπό την καλύτερη δυνατή προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και των επισκεπτών από έκτακτα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν συχνά την περιοχή μας εξαιτίας της κλιματικής κρίσης”.

 

(Δελτίο τύπου)