Στα δυτικά και βόρεια της χώρας θα εκτονωθεί σήμερα το κύμα καύσωνα σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Περιοχές όπως η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος όπως ο Πύργος Ηλείας, Μεσσηνία, Λακωνία, Άστρος Κυνουρίας, Άργος, Λεωνίδιο θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα θα επικρατήσει αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα όμως στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα σημειωθούν ορισμένες μπόρες.

Όπως είπε οι βροχές βγαίνουν συνήθως λόγω της ζέστης.

Τα μελτέμια θα παραμείνουν στο Αιγαίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό του νομού ενώ στις γύρω περιοχές η αίσθηση θα είναι πιο υποφερτή γιατί θα επιδρά και το μελτέμι.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Αργά όμως το απόγευμα, όπως είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενδεχομένως εκδηλωθούν στη γύρω ορεινή ζώνη μπόρες.

Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν και την θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως «στη βόρεια, βορειοδυτική χώρα θα βγει αστάθεια.

«Αυτό σημαίνει πως το απόγευμα θα βγουν μπόρες και τοπικά έντονες καταιγίδες». Τέλος, προειδοποίησε πως και η αυριανή μέρα θα είναι επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιάς και εξαιτίας των κεραυνών.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο καιρού αύριο θα υπάρξει αστάθεια του καιρού με βροχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου και της δυτική Μακεδονίας.

Μάλιστα, το windy συμφωνεί με την αστάθεια που προβλέπει για αύριο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο έντονα φαινόμενα θα παρουσιαστούν από αύριο το μεσημέρι, γύρω στις 3-4 μμ, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και όχι τόσο έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

Πηγή:dnews