Σήμερα 17/07/2024 σε συνέχεια της συνάντησης του Προέδρου της Τ.Κ Καταφυγίου και των Καταφυγιώτικων φορέων με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κυρίας Σοφία Μαυρίδου, συναντηθήκαμε με την κ. Μαυρίδου στο γραφείο της και συζητήσαμε τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν από τους καθ’ ύλην αρμοδίους για τα θέματα

Μελέτη για την κατασκευή- ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου που αντιστοιχεί στην Ημαθία με προορισμό το Καταφύγι στην ΠΕ Κοζάνης.

Ανάδειξη του οδικού δαχτυλιδιού-τόξου που συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων των Πιερίων (ΠΕ Πιερίας – ΠΕ Ημαθίας).

Για το πρώτο θέμα μας ενημέρωσε η κυρία Μαυρίδου ότι γίνεται η απαραίτητη προετοιμασία στην Περιφέρεια Κ.Μ ώστε άμεσα να περάσει το θέμα σε προσεχή αναμόρφωση του προϋπολογισμού και στη συνέχεια να γίνει η χρηματοδότηση και ανάθεση της μελέτης.

Για το δεύτερο θέμα μας ενημέρωσε ότι και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στη βουλή για την μελέτη ανάδειξης του ορεινού όγκου του Ολύμπου, έθεσε το θέμα να γίνει το επόμενο διάστημα αντίστοιχη προσπάθεια και για τα Πιέρια, ώστε με την ολοκλήρωση του οδικού δαχτυλιδιού-τόξου που συνδέει το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων των Πιερίων (ΠΕ Πιερίας – ΠΕ Ημαθίας), να αναδειχθούν και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων των Πιερίων.

Όπως μας τόνισε η κυρία Αντιπεριφερειάρχης όλα γίνονται σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τον κύριο Τζιτζικώστα, και τους συναδέλφους της Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και αρμόδιους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να διαχειρίζονται και να υλοποιούν αντίστοιχες δράσεις.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ

ΤΖΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

(Δελτίο τύπου)