Θα παραμείνει ο ισχυρό κύμα καύσωνα και τις επόμενες μέρες όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα σημειωθούν θερμοκρασίες 37,38 και 39 βαθμούς Κελσίου. Η μεγάλη διάρκεια του καύσωνα όπως είπε δημιουργεί επιπρόσθετη επιβάρυνση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σήμερα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «μπορεί να βγουν ορισμένες μπόρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Κατά τα άλλα ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς. Για την Θεσσαλονίκη τόνισε πως το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μπόρας στις περιοχές γύρω από το κέντρο.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να υποχωρήσει μετά την Κυριακή – Δευτέρα. Μάλιστα, η σύγκρουση δύο αέριων μαζών πάνω από την χώρα θα φέρει έντονη αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αύριο και το Σαββατοκύριακο η χώρα όπως είπε να «σπάσει στα δύο. Από την Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό».

 

 

Πηγή:dnews