ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στα Ρυάκια Πιερίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν, την παραμονή της εορτής,  με την τέλεση του Εσπερινού στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, όπου πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τον Άγιο.

Μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Προφήτη Ηλία στους δρόμους του χωριού. Η πομπή, που ακολουθήθηκε από τους πιστούς, είχε ως κεντρικό σημείο την εικόνα του Αγίου, η οποία περιφέρθηκε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, συνοδευόμενη από μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Πιερίας, κ. Φώντας Μπαραλιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Χρήστος Κομπατσιάρης, αντιδήμαρχοι και άλλοι τοπικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή Σπύρου Κουλκουδίνα.

Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας, η γιορτή συνεχίστηκε με ένα λαϊκό πανηγύρι στα καφενεία του χωριού. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική, χορό και τοπικές λιχουδιές, ενώ η γιορτινή ατμόσφαιρα και η φιλοξενία των ντόπιων συνέβαλαν στη δημιουργία μιας αξέχαστης βραδιάς.

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στα Ρυάκια Πιερίας αποτελεί κάθε χρόνο μια ξεχωριστή ευκαιρία για την τοπική κοινότητα να συναντηθεί, να τιμήσει τις παραδόσεις της και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών. Σήμερα το πρωί, τελέσθηκε στον ιερό Ναό Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.