Από την αρχαιότητα το Ελληνικό στοιχείο θεωρούσε και το έκανε πράξη, ότι η άνθηση και η ευημερία ενός πολιτισμού συνδέεται άρρηκτα με την άμπελο και τον οίνο. Το αγαθό μέσα από την αμπελοκαλλιέργεια και στο του οινεμπόριο  ακολούθησε την ιστορία πολλών άλλων λαών, σηματοδοτώντας διαχρονικά ότι: κρασί ίσον πολιτισμός.

Η Ελλαδική κοινωνία ανέδειξε τον οίνο ως δώρο της φύσης και τον καταξίωσε ως έργο τέχνης.  Ακολουθώντας αυτήν την παράμετρο ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου εντάσσει τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμά του και τον θεσμό των «Περιπάτων στους Αμπελώνες της Πιερίας», ως δρώμενο ενημέρωσης και γευσιγνωσίας.

Φέτος στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου,  ο περίπατος θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, στις 8:00 το βράδυ στο Κτήμα Παντούλη που βρίσκεται στη θέση Λειβαδάκια της Περίστασης Κατερίνης.

Με οικοδεσπότη και ξεναγό τον οινοποιό Γιάννη Παντούλη, θα περιδιαβούμε στον αμπελώνα του Κτήματος που καλύπτει έκταση σαράντα στρεμμάτων, απολαμβάνοντας γευστικά όλες τις παραγόμενες ποικιλίες κρασιών.

Η τοποθεσία

Ο αμπελώνας βρίσκεται στη θέση Λειβαδάκια στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης. Πως τον συναντάμε. Ακολουθώντας τη διαδρομή Κατερίνη-Παραλία στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση την Ολυμπιακή Ακτή. Στο ύψος της παλαιάς ντισκοτέκ Ατλαντίδα στρίβουμε πάλι δεξιά και στη συνέχεια αριστερά στον τρίτο δρόμο που θα συναντήσουμε.