Οι μετεωρολόγοι συμφώνησαν ότι ο καύσωνας επιτέλους τελειώνει και επιστρέφουμε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίας.

Κλείδωσε το τέλος του καύσωνα που έρχεται με καταιγίδες και κεραυνούς τις επόμενες μέρες. Οι μετεωρολόγοι συμφώνησαν ότι ο καύσωνας επιτέλους τελειώνει και επιστρέφουμε σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίας.

Οι δύο πιο δροσερές μέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς ο υδράργρος θα υποχωρήσει στους 34 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα του καύσωνα. Την Τρίτη προβλέπεται υποχώρηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-38 βαθμών, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, ενώ περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Από αύριο έρχεται διαταραχή από τα βορειοδυτικά. Περιμένουμε καταγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και Βόρια Πελοπόννησο.

Δεν περιμένουμε μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά αρκετούς κεραυνούς, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ οι άνεμοι γυρνάνε σε βοριάδες.

Τι ίδιο σκηνικό αναμένεται και την Τετάρτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα είναι οι πιο δροσερές μέρες.

Σε ανάλογο κλίμα και ο Σάκης Αρναούτογλου που ανέβασε τον πίνακα με τις θερμοκρασίες. Από την πλευρά του ο Θοδωρής Κολυδάς, Διευθυντής της ΕΜΥ, τόνισε ότι επέρχεται κανονικότητα στις θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

 

 

 

Πηγή:dnews