Περίπου μία εβδομάδα χωρίζει τους δικαιούχους από την πληρωμή του Ιουλίου: Ευχάριστα νέα φέρνει το Επίδομα Παιδιού

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 στους δικαιούχους, με την πληρωμή να ξεκινά παραδοσιακά από το απόγευμα της προηγούμενης.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα παιδιού χορηγείται με οικονομικά κι εκπαιδευτικά κριτήρια, ενώ το ποσό ανέρχεται αναλόγως σε 28, 42 ή 70 ευρώ για κάθε παιδί και πάει κλιμακωτά.

Η αίτηση γίνεται από τους δικαιούχους μέσω της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ σε ειδική πλατφόρμα, η οποία ανοίγει ξανά τον Αύγουστο, ενώ το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν αλλά και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Τα δύο καλά σενάρια για το Επίδομα Παιδιού
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην αύξηση του επιδόματος παιδιού σε μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.

Εφόσον προκριθεί το εν λόγω σενάριο θα σημαίνει πρακτικά διπλό μπόνους στους δικαιούχους, καθώς αναμένεται ακόμη μία έκτακτη χριστουγεννιάτικη παροχή.

Σημειώνεται πως η αύξηση των μισθών «πέταξε» αρκετούς γονείς εκτός επιδόματος με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού για τους εναπομείναντες δικαιούχους.

 

Πηγή: dnews