Αγαπητοί απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Πιερίας, 

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση μετά από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2024 νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και όσες είδατε μέσα από τη βαθμολογία σας να δικαιώνονται οι προσπάθειές σας και να ανταμείβονται οι κόποι σας, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή σας στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πολύ απαιτητικό για εσάς, αλλά τώρα ήρθε η επιβράβευσή σας με τη μετάβαση στις σχολές επιτυχίας σας.

Είμαι σίγουρος ότι την ίδια αφοσίωση θα δείξετε και κατά τη διάρκεια των σπουδών σας σε αυτές ακολουθώντας μια νέα δημιουργική πορεία. Εύχομαι η επιτυχία σας αυτή να είναι μόνο μία μέσα στις πολλές που θα έρθουν κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής σας.

Καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στη φοιτητική σας ζωή ως ακαδημαϊκοί πλέον πολίτες!

Σαφώς αξίζουν συγχαρητήρια και στους γονείς σας που ήταν συμπαραστάτες στον αγώνα σας και σίγουρα σας καμαρώνουν.

Η σκέψη μου όμως είναι και σε ορισμένους από εσάς που δεν είδατε το αποτέλεσμα που προσδοκούσατε. Καλό είναι να μην απογοητευτείτε, αλλά να αξιοποιήσετε τις δεύτερες ευκαιρίες που θα προκύψουν και μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία μέσα από άλλες οδούς.

Με επιμονή και υπομονή ας συνεχίσετε την καλή προσπάθεια και ας αναπτύξετε τα ταλέντα που έχετε. Μην σταματάτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Κανένας δεν γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον, πόσο μάλλον ένας νέος άνθρωπος που έχει όλες τις προοπτικές μπροστά του ανοιχτές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθειά σας!

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω τους/τις εκπαιδευτικούς μας, που καθοδηγήσατε και ήσασταν δίπλα στους υποψηφίους σε όλη αυτήν την απαιτητική αυτή μαθησιακή δοκιμασία, αλλά και συνολικά το προσωπικό των εξεταστικών και βαθμολογικών μας κέντρων, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, που προσφέρατε τις υπηρεσίες σας όλο αυτό το διάστημα και συμβάλατε καθοριστικά στην ομαλή έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, να θυμίσω στα παιδιά μας ότι η επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σκαλοπάτι για την εξέλιξή σας και δεν καθορίζει από μόνη της το μέλλον σας! Ας μην ξεχνάμε ότι η παιδεία δεν στοχεύει αποκλειστικά σε αυτό, αλλά στη διαμόρφωση σωστών κι ενεργών πολιτών, ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα προσφέρουν με τις γνώσεις και τη συμπεριφορά τους στην κοινωνία.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ. ΜΑΚΡΗΣ