Σε εξέλιξη και εκτός ελέγχου βρίσκεται και σήμερα Τρίτη 30/7 η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ενώ τα χαράματα υπήρξε νέο μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ενώ τα χαράματα υπήρξε νέο μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές.

Ειδικότερα, νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των Πετριών στις 5:30 σήμερα το πρωί της Τρίτης με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κριεζά και Πετριές, με το δάσος να καίγεται και πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν καλύψει όλη την περιοχή.

Στόχος είναι να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια, ενώ ήδη με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου και τα εναέρια μέσα.

H νύχτα ήταν εφιαλτική: Όλοι οι κάτοικοι ήταν επί ποδός και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που έδιναν τιτάνια μάχη. Σημειώνεται πως στο μέτωπο επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος.

 

 

Πηγή:dnews