Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ του 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος μήνας των παραστάσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024. Ο πολιτιστικός Ιούλιος της Πιερίας, όπως τον εκφράζει θεσμικά και δημιουργικά ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου.

Μέσα από έναν σύντομο απολογισμό των όσων περιλάμβανε φεστιβαλικά ο έβδομος μήνας του χρόνου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, χαρακτηρίζει τα δρώμενα  των όσων ανάδειξε η μέχρι τώρα διαδρομή του σημαντικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο, ως μήνα ποιοτικού και πολυποίκιλου πολιτισμού»

Ποιοτικός γιατί όλες οι εκδηλώσεις κινούνται στη φιλοσοφία παραστάσεων επιπέδου με γνώμονα το σεβασμό στο διαχρονικό και το σύγχρονο και πολυποίκιλος καθότι ο θεατής κοινωνεί και απολαμβάνει όλα τα δημιουργήματα της τέχνης και των γραμμάτων.

Ο Ιούλιος του Φεστιβάλ Ολύμπου πέρασε στη μνημοσύνη, με αποτύπωμα τα θεατρικά δρώμενα ρεπερτορίου του χθες και του σήμερα, τα μουσικά ακούσματα, τις εικαστικές συνυπάρξεις, τους περιπάτους στις αρχαιολογικές γωνιές της Πιερίας, τις οινοδιαδρομές  στους αμπελώνες του τόπου, τα βιωματικά εργαστήρια, τα αφιερώματα στη συλλογική ιστορία.

Πάντα μέσα από το πρίσμα αξιοποίησης και ανάδειξης των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολυχώρων δημιουργίας, που αναδύει και ταυτοποιεί η γη και Ολύμπιων θεών και των Πιερίδων Μουσών, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα των κατοίκων της Πιερίας.

«Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου φεστιβαλικού μήνα για το καλοκαίρι του 2024, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εικαστικούς, βιωματικούς και μουσικούς δημιουργούς, αρχαιολόγους, οινοποιούς, στους χορηγούς μας (οικονομικής στήριξης και επικοινωνίας), στους εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις, τους συνεργάτες, τις εταιρείες παραγωγής για τη συνύπαρξη και ασφαλώς το πολυπληθές κοινό που τιμά το Φεστιβάλ Ολύμπου με την παρουσία του» επισημαίνει ο κ. Παπαχρήστος.

Ανάλογες οι ευχαριστίες του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Φεστιβάλ Ολύμπου, τους φορείς της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, το επιμελητήριο, τον τουριστικό οργανισμό.

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζεται πλέον στους μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος του 2024 με ακόμα περισσότερα παραγωγικά και δημιουργικά δρώμενα.

Γιατί απλά ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι.

Σας περιμένουμε συνταξιδιώτες.

 

 

(Δελτίο τύπου)