Έρχονται οι εξελίξεις με τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς από αύριο 2 Αυγούστου θα γνωρίζουμε τα τιμολόγια ρεύματος και την επιδότηση.

Οι λογαριασμοί ρεύματος βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς οι τιμές του Αυγούστου για το ρεύμα αναμένονται με μεγάλη αγωνία.

Όλα δείχνουν ότι η τιμή κλειδώνει στα 15 λεπτά την κιλοβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές μετά από όσα θα ανακοινώσουν σήμερα οι πάροχοι και την επιδότηση που θα δώσει η κυβέρνηση μετά.

Βέβαια εκτός των επιδοτήσεων μένουν οι επιχειρήσεις, γεγονός που θα φέρει νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές.

Δύο μεγάλοι ιδιώτες προμηθευτές, η Protergia και η ΗΡΩΝ, καθώς και η ελίν, έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να κρατήσουν τα πράσινα τιμολόγιά τους στο ίδιο ύψος με τον Ιούλιο, ενώ αναμένεται η κίνηση της ΔΕΗ απόψε.

Αυτοί, είτε έχουν ανακοινώσει σταθερές χρεώσεις (15,9 λεπτά η Protergia, 15,8 ο ΗΡΩΝ), είτε προσανατολίζονται σε γενναίες εκπτώσεις, ανάλογες με εκείνες του Ιουνίου και Ιουλίου (ΔΕΗ), συγκρατώντας το βασικό τους τιμολόγιο στα επίπεδα των 16-17 λεπτών. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν απαιτούνται μεγάλα ποσά για επιδότηση μέχρι τον στόχο των 15 λεπτών για τις οικιακές καταναλώσεις έως τις 500 KWh το μήνα, οι οποίες και πρόκειται να ενισχυθούν.

Έξω από τις επιδοτήσεις μένουν:

-Καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες

-Επιχειρήσεις

Σε δύσκολη θέση οι επιχειρήσεις
Μία ανάσα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του ποσού για την κρατική επιδότηση που θα δοθεί στα νοικοκυριά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών για τους πολύ υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζονται.

Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση… οι επιχειρήσεις, που βγαίνουν εκτός του προγράμματος των κρατικών επιδοτήσεων, τη στιγμή που οι λογαριασμοί ρεύματος έρχονται κάθε μήνα και πιο αυξημένοι.

Όπως λένε στο MEGA οι ιδιοκτήτες κρεοπωλείου, για να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς ρεύματος του επόμενου μήνα, θα αναγκαστούν να κλείσουν για κάποιες ημέρες το κατάστημα τον Αύγουστο για να εξοικονομήσουν ρεύμα.

«Του Ιουνίου είναι για έναν μήνα 2.804 που τον Ιούνιο το air-condition δεν δούλευε καθημερινά. Τον Ιούλιο που το air-condition ανάβει κάθε μέρα σίγουρα θα είναι πιο πολύ αυξημένος ο λογαριασμός και τα ψυγεία καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα. Θα αναγκαστούμε τον Αύγουστο να κλείσουμε για δυο τρεις εβδομάδες για να μειώσουμε τα έξοδά μας», αναφέρουν.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, η κατανάλωση ρεύματος αυξάνεται αναγκαστικά στα καταστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και για να έχουν ένα πιο βιώσιμο εργασιακό περιβάλλον.

Με τους λογαριασμούς ρεύματος, όμως, να είναι στα ύψη, δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο.

 

 

Πηγή:dnews