Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πρόσληψη 1600 ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας.

Όπως αναφέρει ο κ.Κουλκουδίνας, υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης αλλά και έγκριση για την πρόσληψη 1.600 ατόμων με αναπηρία σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο μέσα από τη διαδικασία μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ.

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τα προσόντα αλλά και κοινωνικά κριτήρια και αφορά κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ και αίτηση θα μπορούν να καταθέσουν, άτομα με αναπηρία από 18 ετών και άνω με  πιστοποίηση αναπηρίας σε ποσοστό 50% και άνω.

«Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας αλλά και η παροχή ίσων ευκαιριών, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών.

Μια κοινωνία ισότητας προϋποθέτει την δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους», τονίζει ο Σπύρος Κουλκουδίνας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ.Κουλκουδίνα προς το Υπουργείο Εσωτερικών:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς Υπουργό Εσωτερικών 

ΘΕΜΑ: «Επιτάχυνση των διαδικασιών για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1600 ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο»

Κύριε Υπουργέ,

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας αλλά και η παροχή ίσων ευκαιριών, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση που έχει αποτυπωθεί σε μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών.

Μια κοινωνία ισότητας προϋποθέτει την δυνατότητα των ατόμων με αναπηρία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αλλά και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους.

Υπάρχει η δέσμευση αλλά και ο σχετικός προγραμματισμός για την πρόσληψη 1.600 ατόμων με αναπηρία σε μόνιμες θέσεις στο δημόσιο μέσα από τη διαδικασία μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ.

Η μοριοδότηση θα γίνει με βάση τα προσόντα αλλά και κοινωνικά κριτήρια και αφορά κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.

Όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση, άτομα με αναπηρία από 18 ετών και άνω με πιστοποίηση αναπηρίας σε ποσοστό 50% και άνω.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής προκήρυξης, κάτι που αναμένουν με μεγάλη αγωνία τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός που έχει θέσει η κυβέρνηση σε ότι αφορά στην έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.600 ατόμων με αναπηρία στο δημόσιο;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Σπυρίδων Κουλκουδίνας

Βουλευτής Πιερίας

 

 

(Δελτίο τύπου)