ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

H αμφιλεγόμενη σύμβαση για τον φωτισμό του δήμου που υπέγραψε η προηγούμενη δημοτική αρχή, απασχόλησε για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Ο νομικός συνεργάτης του δήμου, Θόδωρος Τόνας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,  ενημέρωσε τους συμβούλους σχετικά με τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής για τη σύμβαση που υπεγράφη από τη διοίκηση Κουκοδήμου. Η σύμβαση αφορούσε την προμήθεια λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας και, όπως ανέφερε ο κ. Τόνας, «μετά από έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής του δήμου διαπιστώθηκε ότι τα φωτιστικά δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις».  Ανακοίνωσε πως ο δήμος βρίσκεται στη διαδικασία να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο, ο οποίος έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, σχολίασε το θέμα λέγοντας πως «είναι κρίμα για άλλη μία φορά τη «νύφη» να την πληρώσουν οι δημότες», ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος αναμένει τα πορίσματα για το ζήτημα.

Θετικός οικονομικός δείκτης

Με αφορμή το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Τσιαμπέρας ανακοίνωσε πως μετά από πέντε χρόνια, ο δείκτης του προϋπολογισμού του δήμου παρουσιάζεται θετικός. Ο δήμαρχος Γιάννης Ντούμος σημείωσε ότι «η κατάσταση στα οικονομικά του δήμου είναι τραγική», αλλά τόνισε πως με πολύ κόπο κατάφεραν να αντιστρέψουν την αρνητική πορεία.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και διάφορες ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Ο Τσουπέης, από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, ρώτησε για την πορεία των έργων που αφορούν τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και πλατειών της πόλης. Ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση, γεγονός που προκαλεί στασιμότητα στην υλοποίηση των έργων, μια κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης