Η ΓΣΕΒΕΕ αποχαιρετά ένα δικό της άνθρωπο, τον Βασίλη Παππά, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Ο Βασίλης Παππάς διετέλεσε  Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Χίου και Αντιπρόσωπος στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε, ενώ υπήρξε και π. Πρόεδρος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χίου καθώς και π. Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου.

Το ήθος, το πάθος και η αξιοπρέπεια αποτελούσαν βασικά στοιχεία των αγώνων που έδινε από όλες τις αιρετές θέσεις που εκπροσωπούσε, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Πάντα στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών αλλά και των εργαζομένων, με το αίσθημα δικαιοσύνης και την ουσιαστική έννοια της δημοκρατίας, να αποτελούν «οδηγό» του σε όλες τις καθημερινές μάχες.

«Η απώλεια του Βασίλη Παππά ενός μαχητικού Συνδικαλιστή πληγώνει το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της χώρας. Αγωνιστής, έντιμος, μαχητικός, ένας άνθρωπος της προσφοράς και της δημιουργίας υπηρέτησε το Συνδικαλιστικό Κίνημα από θέσεις ευθύνης με συνέπεια και ήθος. Αυτόν τον Βασίλη θρηνούμε που τόσο ξαφνικά έφυγε για το ταξίδι στην αιωνιότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη στη Λαγκάδα Χίου, την Πέμπτη 1η Αυγούστου και τη ΓΣΕΒΕΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της, κ. Γιώργος Καββαθάς. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αντί στεφάνου θα καταθέσει χρηματικό ποσό στο σύλλογο που έχει συσταθεί και θα αναλάβει τη δημιουργία του νέου Ναυτικού Μουσείου στη Λαγκάδα Χίου.