Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) αποτελεί φέτος και για πρώτη φορά, συνδιοργανωτής του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ομόφωνα και ομόθυμα η διοίκηση του τουριστικού οργανισμού της Πιερίας, θεωρώντας ότι ο ρόλος του  πολιτιστικού φορέα του τόπου μας, το Φεστιβάλ Ολύμπου,  εκ των πραγμάτων συμβάλλει και στην προώθηση και την ανάδειξη και των τουριστικών δεδομένων του νομού μας, προχώρησε στη συγκεκριμένη συνέργεια προσδίδοντας το αναλογούν κύρος και οντότητα στο θεσμό.

Η επιλογή της συνύπαρξης με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. αποτελεί μέρος των αναπτυξιακών δράσεων του Π.Ο.Τ.Α.Π. καθότι ο Οργανισμός προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στο πεδίο του επονομαζόμενου, πολιτιστικού τουρισμού.

«Χωρίς φειδώ αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε πολύπλευρα  στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας το Φεστιβάλ Ολύμπου, μάλιστα ως συνδιοργανωτής, γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας που ξεπερνά τα όρια  του νομού μας, δημιουργεί θετικό πρόσημο στο ντόπιο τουριστικό μας προϊόν.» επισημαίνει ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής.

Συνεχίζοντας, δηλώνει: «Ο συνδυασμός πολιτισμός και τουρισμός μέσα από πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας σίγουρα επιφέρει ωφέλεια και στους δύο, αλλά και κατ’ επέκταση στην κοινωνία της Πιερίας.

Είναι άξιο να επισημανθεί, η καθοριστική υποστήριξη που λαμβάνουμε διαρκώς σε κάθε δρση μας από την Αντιπετιφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αλλά και η ευγενική διάθεση συνεργασίας από τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο και γενικά από όλη την οικογένεια του Οργανισμού.

Φέτος το εγχείρημα ήταν η αρχή. Ασφαλώς θα έχουμε συνέχεια. Το μότο μας, ο τουρισμός τονίζει τον πολιτισμό, ο πολιτισμός συνδράμει τον τουρισμό.»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Βασίλης Δήμου, ιδιαίτερα ικανοποιημένος μιας και λειτουργικά συνάδει και στους δύο φορείς, είναι και διοικητικό μέλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. τονίζει: «Ένας τόπος αναπτύσσεται πιότερα και ξεχωρίζει παραγωγικά, όταν κορυφαίοι φορείς συνυπάρχουν αποδοτικά μέσα από κοινή στόχευση. Όταν οριοθετούν την άοκνη προσφορά, καθώς την ανάδειξη και καταξίωση των συγκριτικών μας στοιχείων, όπως αυτό συνέβη μεταξύ των δύο Οργανισμών, τότε είναι βέβαιο ότι η Πιερία θα βγει κερδισμένη ποικιλοτρόπως.

Θεωρώ ότι τα θετικά αποτελέσματα διαφάνηκαν ήδη από την πρώτη χρονιά της συνεργασίας. Οφείλουμε να εντείνουμε περισσότερο την κοινή μας πλεύση. Οι τουριστικοί φορείς μέσω των προωθητικών τους πρωτοβουλιών διαφήμισαν το Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ ο πολιτιστικός μας θεσμός προσέδωσε οντότητα και υψηλού επιπέδου εγκυρότητα στην ταυτότητα των ευκαιριών και των προσφορών της Πιερίας στους επισκέπτες.»

 

 

(Δελτίο τύπου)