Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μπαντές

Σοβαρές ζημιές έχουν προκαλέσει οι κλοπές και οι δολιοφθορές σε γεωτρήσεις άρδευσης στη βόρεια Πιερία, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να καταγράφεται σε αγροτική περιοχή του Κολινδρού. Σύμφωνα με τον συνταξιούχο αγρότη κ. Στέλιο Καραματσούκη, ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης γεώτρησης, άγνωστοι δράστες έσπασαν σωληνώσεις και έκλεψαν τις βάνες, προκαλώντας σημαντική ζημιά.

Ο κ. Καραματσούκης  υποστηρίζει πως οι κλοπές αυτές γίνονται με σκοπό την αφαίρεση χαλκού από τις βάνες. «Οι δράστες στοχεύουν στις βάνες λόγω της αξίας του χαλκού. Αυτό δεν προκαλεί μόνο την κλοπή, αλλά και σημαντικές δολιοφθορές στη γεώτρηση, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση να απαιτεί μεγάλα ποσά χρημάτων, τα οποία είναι δύσκολο να διαθέσουμε όσοι αγρότες δεν χρησιμοποιούν τις γεωτρήσεις για άρδευση πολλών στεμμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Ντελάλη».

Η ηρεμία των αγροτικών περιοχών φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των δραστών, οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι. «Εκμεταλλεύονται την απομόνωση και την ησυχία για να προχωρήσουν σε κλοπές», δηλώνει ο κ. Καραματσούκης, προσθέτοντας πως το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. «Κατά καιρούς έχουν σημειωθεί αντίστοιχα συμβάντα σε διάφορες γεωτρήσεις της περιοχής», συμπληρώνει.