Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 3 Αυγούστου, πολυμελής ομάδα κοριτσιών, μελών Κατηχητικών Συνάξεων Γυμνασίου-Λυκείου από το Κιλκίς, επισκέφθηκαν την Πιερία.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, και συνεργάτες του κατηχητικού έργου.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Παλαιά Ιερά Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου προσκύνησαν στο σπήλαιο ασκήσεως του Αγίου και στην ιστορική Ιερά Μονή, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Αρχιμ. π. Εφραίμ Ανθίμου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Κατερίνης που λειτουργεί στη Βροντού Πιερίας και όπου φιλοξενούνταν κορίτσια γυμνασίου λυκείου.

Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα κοινωνίας και γνωριμίας, παρακάθησαν στο κοινό γεύμα με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Πρωτοπρ. Αθανασίου Μαρινόπουλου, Υπευθύνου της Κατασκήνωσης και άλλων συνεργατών του κατηχητικού και νεανικού έργου.

Οι πνευματικοί λόγοι του Ποιμενάρχου, τα κατασκηνωτικά τραγούδια και η αλληλογνωριμία προσέθεσαν πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της Yana Hordiienko, νέας φοιτήτριας μουσικολογίας από τη μαρτυρική Χερσώνα της Ουκρανίας, η οποία μίλησα καρδιακά για το τραγικό βίωμα ενός άδικου πολέμου και τραγούδησε εκκλησιαστικά άσματα και παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας της.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Κατηχητικής Ομάδας των κοριτσιών από το Κιλκίς ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού.

 

(Δελτίο τύπου)