Ανησυχία για την ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα. Αποσύρεται η βελγική ομάδα του τριάθλου γυναικών από του Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω ασθένειας.

Η Ολυμπιακή ομάδα του Βελγίου αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τρίαθλο μικτών αγώνων της Δευτέρας, αφού μια από τις τριαθλήτριές της, η Μισέλ Κλερ, αρρώστησε μετά από κολύμπι στον Σηκουάνα την περασμένη Τετάρτη.

Παράλληλα και η ομάδα της Ελβετίας αναγκάστηκε να ανακατέψει το ρόστερ της αφού αθλητές της αρρώστησαν μετά τους αρχικούς αγώνες του τριάθλου.

«Οι Belgian Hammers δεν θα ξεκινήσουν στη Μικτή Σκυταλοδρομία στους Αγώνες του Παρισιού», ανέφερε η βελγική ομάδα σε ανακοίνωσή της. «Η Μισέλ, μία από τους αθλήτριες της μεικτής σκυταλοδρομίας, δυστυχώς πρέπει να αποσυρθεί από τον αγώνα λόγω ασθένειας».

Παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιακή ομάδα του Βελγίου δεν περιέγραψε την ασθένεια της Μισέλ ούτε έκανε νύξη για τα νερά του Σηκουάνα, η βελγική εφημερίδα De Standaard τόνισε ότι ο τριαθλήτρια νοσηλεύτηκε με λοίμωξη από E. coli την Κυριακή.

Τα συγκεκριμένα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εντερικά και ιατρικά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ακύρωσαν μια προγραμματισμένη πρακτική κολύμβησης για αθλητές του τριάθλου μετά από τα αποτελέσματα κακής ποιότητας δοκιμών νερού.

Οι αθλητές βουτούν στον ποταμό Σηκουάνα από τη γέφυρα Alexander III κατά την έναρξη του πρώτου σκέλους του αγώνα τριάθλου γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σε μια ανακοίνωση που έλαβε το NPR, οι διοργανωτές είπαν ότι οι «ισχυρές βροχοπτώσεις» την Τετάρτη και την Πέμπτη οδήγησαν στην ακύρωση της προπόνησης-κολύμβησης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις μπορούν να κατακλύσουν το απαρχαιωμένο αποχετευτικό σύστημα της πόλης, διαρρέοντας ακατέργαστα λύματα στον ποταμό Σηκουάνα – αυξάνοντας τα ποσοστά βακτηρίων E. coli.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Γαλλία ξόδεψε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να καθαρίσει τον ποταμό Σηκουάνα, στον οποίο ήταν παράνομο να κολυμπήσεις για περισσότερο από έναν αιώνα.

Στις 17 Ιουλίου, η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo πήδηξε στα θολά νερά του και δήλωσε: «Το κάναμε!».

Τα επίπεδα ποιότητας του νερού του ποταμού την Τρίτη ανάγκασαν μια μονοήμερη καθυστέρηση στο τρίαθλο των ανδρών, με τους διοργανωτές να κατηγορούν τη βροχή της περασμένης εβδομάδας για τη ρύπανση.

Οι καθημερινές δοκιμασίες στο ποτάμι θα συνεχιστούν ενόψει του τριάθλου της Δευτέρας και των αγώνων κολύμβησης μαραθωνίου που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

 

Πηγή:dnews