Υιοθετώντας αυτές τις πρακτικές, μπορείς να διασφαλίσεις ότι έχεις καθαρό νερό διαθέσιμο χωρίς τους κινδύνους.

Το να έχεις ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι μπορεί να ακούγεται βολικό, αλλά δεν είναι πραγματικά καλό για την υγεία σου.

Σύμφωνα με το Healthline, το να αφήνεις το νερό ακάλυπτο μπορεί να οδηγήσει σε κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα μικρόβια και τα βακτήρια από τον αέρα μπορούν εύκολα να μπουν στο ποτήρι. Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς τα έντομα και η σκόνη μπορούν επίσης να καταλήξουν εκεί, καθιστώντας το μακριά από το υγιεινό.

Επιπλέον, το στάσιμο νερό σε θερμοκρασία δωματίου δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για ορισμένους τύπους βακτηρίων.

Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια δεν είναι επιβλαβή, υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος. Και ας μην ξεχνάμε: με την πάροδο του χρόνου, η γεύση του νερού μπορεί να αλλάξει. Το ακάλυπτο νερό μπορεί να απορροφήσει τις οσμές από το δωμάτιο, αλλοιώνοντας τη γεύση του. Είτε πρόκειται για προϊόντα καθαρισμού, για αρώματα ή ακόμα και για σωματικούς αναθυμιάσεις, όλα έχουν τον τρόπο να μπουν στο ποτήρι σας.

1.Προσοχή στις ζημιές
Δεν πρόκειται μόνο για μικρόβια. Ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι μπορεί να προκαλέσει καταστροφή για τα ηλεκτρονικά σου. Σκέψου το: το τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής φορτιστής συνήθως βρίσκονται στο κομοδίνο σου. Μια απροσεξία μπορεί να χτυπήσει το ποτήρι, οδηγώντας σε χυμένο νερό και πιθανώς κατεστραμμένα gadget.

Το χυμένο νερό μπορεί να είναι πραγματικός μπελάς: να καταστρέψει βιβλία, προσωπικά αντικείμενα και να δημιουργήσει ένα απρόσκλητο χάος.

Επιπλέον, σε ζεστές και υγρές συνθήκες, το στάσιμο νερό προσελκύει τα κουνούπια. Αναπαράγονται στο νερό, αυξάνοντας τις πιθανότητες για τσιμπήματα και γενική ενόχληση.

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι πολιτισμοί πιστεύουν ακόμη και ότι το στάσιμο νερό μπορεί να προσελκύσει αρνητικές ενέργειες ή πνεύματα. Αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, σου δίνει έναν ακόμη λόγο για να μην αφήσεις αυτό το ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι.

Ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι
Αν θέλετε να έχετε νερό στη διάθεσή σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκέψου αυτές τις εναλλακτικές:

1.Κλειστό μπουκάλι νερού: Χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι νερού με ασφαλές καπάκι για να διατηρείς το νερό καθαρό και φρέσκο.

2.Καλυμμένο γυαλί: Ένα ποτήρι με κάλυμμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σκόνης και των ρύπων.

3.Καράφα με γυρισμένο ποτήρι: Οι καράφες που συνοδεύονται από ανεστραμμένο ποτήρι από πάνω προσφέρουν μια πιο υγιεινή λύση.

 

 

 

Πηγή:theissue