Ιδιαιτέρως ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με πλήθος καρχαριών να κινούνται στα ρηχά νερά και να καταγράφονται από λουόμενους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον κύριο Δημήτρη Μαυρουλέα, Ωκεανογράφο στον υδροβιολογικό σταθμό της Ρόδου, οι θαλάσσιοι καύσωνες επηρεάζουν τη συμπεριφορά όλων των ειδών. Και των καρχαριών. Το νερό έχει πολύ αυξημένη θερμοκρασία, και οι νεαροί κυρίως καρχαρίες βγαίνουν στα ρηχά νερά για αναζήτηση τροφής.

Στα καταγάλανα νερά της χώρας μας ζουν δεκάδες είδη καρχαριών, λέει ο κύριος Μαυρουλέας, μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος λευκός! Και μπορεί οι γνώσεις μας στην Ελλάδα να είναι κάπως περιορισμένες, τονίζει, ωστόσο η εμφάνισή τους αυτή την εποχή, είναι κάτι που δεν τους ξαφνιάζει.

«Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο οι καρχαρίες να εμφανίζονται αυτή την εποχή σε ρηχά νερά και να τους παρατηρεί ο άνθρωπος, λόγω του ότι τα ψάρια έχουν γεννήσει και αυτοί οι νεαροί καρχαρίες, στην αναζήτηση της τροφής τους έρχονται σε πιο ρηχά νερά.

 

 

Πηγή:techmaniacs