Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα. Το απόγευμα της 5ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η εικόνα μεταφέρθηκε με ευλάβεια, συνοδευόμενη από πλήθος λαού που συμμετείχε με κατάνυξη στην πομπή. Η πομπή διήλθε από τους γραφικούς δρόμους του Πλαταμώνα, με τη συνοδεία της Ενοριακής Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας. «Η Γαλιλαία».

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων τοπικών αρχών και φορέων, επιβεβαίωσε την αγάπη και την πίστη των κατοίκων και επισκεπτών για τον Πολιούχο του Πλαταμώνα. Στην αρτοκλασία, οι ευχές διαβάστηκαν επίσης στα σερβικά και ρουμανικά, δείχνοντας το σεβασμό και τη φιλοξενία προς τους ξένους επισκέπτες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εκφώνησε εμπνευσμένο κήρυγμα, αναφερόμενος στη σημασία της εορτής και τη δύναμη της πίστης. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, καθώς και τον πατέρα Νικηφόρο Κοντογιάννη και την Φιλαρμονική της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους.