Την Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με τους συνεργάτες του, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον διευθυντή της μονάδας κ. Χαράλαμπο Κατόγλου και τους εργαζόμενους, για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της δομής και στα τρέχοντα θεραπευτικά προγράμματα του Οργανισμού.

Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Κατερίνη από το 2008 έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες χορηγούμενους και το προσωπικό της δίνει καθημερινό αγώνα όλα αυτά τα χρόνια με στόχο την πρόληψη της διάδοσης των εξαρτήσεων, την έγκαιρη παρέμβαση, την απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη.

Σε δήλωση του ο Φ.Μπαραλιάκος αναφέρει ότι : «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν διευθέτηση με σημαντικότερο το κτίριο που στεγάζει τον Οργανισμό αλλά και την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό.

Είμαστε ευγνώμονες και αναγνωρίζουμε πως χάρη στην άρτια οργάνωση και το φιλότιμο των εργαζόμενων της μονάδας εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι».

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να δρομολογηθεί λύση στο κτιριακό ζήτημα ώστε ο ΟΚΑΝΑ Κατερίνης να συνεχίσει το σημαντικό έργο της θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινωνία των εξαρτημένων ατόμων ενώ είχε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιο Θεοχάρη όπου του μετέφερε την επιτακτική ανάγκη για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης σε νέο πιο σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ συμφώνησε με τον κ. Μπαραλιάκο για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση οριστικής λύσης του προβλήματος.

 

 

(Δελτίο τύπου)