Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης με τίτλο: «Προμήθειες για την βελτίωση λιμενικών εγκαταστάσεων του Λ.Τ. Πιερίας», στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος ανάπτυξης του Υπουργείου «Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της προστασίας στο Θαλάσσιο χώρο.

Η χρηματοδότηση αφορά σε αιτήματα του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για την βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στα 5 λιμάνια της Πιερίας (Παραλίας, Πλαταμώνα, Κίτρους, Γρίτσας και Μεθώνης) και ως αντικείμενο περιλαμβάνει

  1. Την προμήθεια και τοποθέτηση LED ηλεκτροφωτισμού στα Λιμάνια
  2. Την προμήθεια και τοποθέτηση μπαρών είσοδο κλειστού κυκλώματος με κάμερες για την ασφάλεια των σκαφών.
  3. Την προμήθεια (μετά από αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης) πλωτής εποχικής εξέδρας για την υλοποίηση ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Σε δήλωση του ο κ.Μπαραλιάκος τονίζει πως : «τα παραπάνω αιτήματα προέκυψαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε από κοινού με την Διοίκηση του Λιμενικό Ταμείου τόσο με τους Συλλόγους Αλιέων Πιερίας όσο και με την Διοίκηση του ΝΟΚΑΤ. Η συνολική Δημόσια δαπάνη των τριών έργων ανέρχεται σε 111.600 ευρώ και αφορά το ποσό που χρηματοδοτείται από το Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης. Με τις παραπάνω δράσεις θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των Λιμένων της Πιερίας και θα ενισχυθεί η ασφάλεια και η φύλαξη των χώρων».

 

Ο κ.Μπαραλιάκος ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό κ. Στέφανο Γκίκα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Β.Κυριαζόπουλο όπως επίσης και τον πρώην Υφυπουργό κ. Ιωάννη Παπά, που από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν τόσο κατά τις συναντήσεις τους στο Υπουργείο όσο και με την προβλεπόμενη αλληλογραφία για τα συγκεκριμένα αιτήματα, συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ικανοποίηση τους, όπως επίσης και τον πρόεδρο Αστέριο Μπουσνάκη και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας για την  για την αγαστή συνεργασία καθώς και για την εμπεριστατωμένη επεξεργασία, προετοιμασία και τεκμηρίωση των αιτημάτων.