Σε λειτουργία τέθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης μετά από οκτώ χρόνια, η υδρευτική γεώτρηση που υπήρχε σε αδράνεια στην περιοχή της Νέας Τραπεζούντας, ώστε να ενισχυθεί με επιπλέον ποσότητα νερού το δίκτυο ύδρευσης της δημοτικής κοινότητας.

Μετά τις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης στις οποίες προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ και τον έλεγχο της καταλληλότητας του νερού, η γεώτρηση θα συμπληρώσει το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης, με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας που τυχόν να προκύψουν από την παρατεταμένη ανομβρία.

Μετά, λοιπόν, την ολοκλήρωση των μικροβιολογικών και βιοχημικών αναλύσεων του νερού, η γεώτρηση εντάχθηκε στο υπάρχον υδρευτικό δίκτυο, αυξάνοντας τα κυβικά νερού και καλύπτοντας τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Μάλιστα, με μέριμνα της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, την περασμένη Τετάρτη, τοποθετήθηκε και καινούριος αμμοσυλλέκτης στη δεξαμενή ύδρευσης της Νέας Τραπεζούντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, με έμφαση την άμεση αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης προχωρά και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα έλλειψης νερού, ενεργοποιώντας υπάρχουσες γεωτρήσεις και προχωρώντας σε νέα ανόρυξη στον Κορινό και στη λειτουργία δύο γεωτρήσεων στον Τρίλοφο και στον Κούκο.

 

(Δελτίο τύπου)