Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μπαντές

Αντιμέτωποι με μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν, το βράδυ της Παρασκευής 09/08, κάτοικοι του Αιγινίου, καθώς έμειναν χωρίς νερό λόγω έκτακτης βλάβης σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση και θυμό, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται στην καρδιά του καλοκαιριού, με την θερμοκρασία στην περιοχή να βρίσκεται  σε υψηλά επίπεδα.

Πολλοί κάτοικοι, επιστρέφοντας στα σπίτια τους μετά από μια κοπιαστική ημέρα εργασίας, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε νερό για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, όπως το να κάνουν ένα μπάνιο. Η απογοήτευση ήταν έντονη, καθώς η διακοπή νερού είναι ένα φαινόμενο που τείνει να γίνεται συχνό στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του δήμου.

Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν από οργισμένα σχόλια και αναρτήσεις των κατοίκων, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση. Σχεδόν καθημερινά στο Αιγίνιο υπάρχει και μια νέα βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας για το αν θα έχουν οι κάτοικοι νερό την επόμενη μέρα.

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής ήταν περιορισμένη, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να αναρτήσει μία ανακοίνωση στη σελίδα του δήμου στο Facebook. Στην ανακοίνωση αυτή, ενημέρωναν τους κατοίκους για τη βλάβη και ανέφεραν ότι το συνεργείο του δήμου καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της υδροδότησης το πρωί του Σαββάτου!

Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή δεν κατάφερε να κατευνάσει τον θυμό των κατοίκων, που ζητούν πιο άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της υδροδότησης.